Fashion inspiracija iz modnih dubina

Nestvarno plavetnilo nove Reserved kolekcije

Osim što svaki kraj znači i novi početak, nova godina i mjesec siječanj uvijek donose i nadu, nove odluke, ali i znatiželju za budućnost prigrljenu vlastitim snovima i lijepim vizijama. Suptilna, a izražajno dojmljiva te istovremeno realistična i prisutna u sadašnjem trenutku, nova ženska Reserved kolekcija Age of Aquarius najbolji je primjer za ono što priželjkujemo.

Inspiracija za stvaranje kolekcije Age of Aquarius bila je legenda o ribaru i sireni i sukobu dvaju svjetova, onog stvarnog i nestvarnog. Priča je to puna kontrasta i suprotnosti koje se međusobno privlače. Prema bajci, sirena, iako nestvarna, obećava voditi ribara sigurnim morskim putevima i zaštititi ga od opasnosti dok se ribar unatoč tome što pokazuje prizeman stav prepušta ovom obećanju. Jednako nadahnjujuća, dinamična, ali i praktična ova Reserved kolekcija priča svoju neobičnu priču s već poznatom Małgosiom Belom ispred objektiva.

Paleta boja odražava hladne zimske krajolike s ledenim plavetnilom vode i neba uz nježne nijanse pijeska. Strukture odabranih materijala oslanjaju se na karakteristike podvodnog svijeta, koralja, stijena i bisera s konačnim rezultatom udobne i funkcionalne odjeće pune iznenađujućih naglasaka i modernih rješenja. Svijetlo plavi kaput nadahnut ribarskom jaknom nadopunjen je hlačama ili kombinezonom vezanim uz temu, karakterističan po kopčama i prednjem džepu. Na prvu nespojivi, ovi elementi u kombinaciji s izuzetno nježnim, prozirnim i romantičnim bluzama tvore savršenu cjelinu naizgled nespojivih suprotnosti. Mekani džemperi i pletene hlače čija tekstura podsjeća na morsku pjenu uklopljivi su u svaki stil i nadogradivi modnim dodacima. Ručno pletena biserna torbica s koraljnim završetcima detalj je s kojim započinjemo putovanje i istraživanje naše mašte i vlastitih modnih dubina.

Odjeća i dodaci iz RESERVED kolekcije Age of Aquarius dostupni su na www.reserved.com

Sintagma media

Fotografija: Magda Wunsche and Agnieszka Samsel.