dm osigurao vatrogascima vrijednu zalihu dezinficijensa

Pomaganje ljudima u izazovnim vremenima čini razliku

Zbog epidemije koronavirusom naša svakodnevica promijenila je svoj ritam. Kako bismo ostali zdravi, važno je pridržavati se svih važnih preporuka institucija koje brinu za javno zdravstvo. Uz redovnu higijenu i povećanu potrebu pranja ruku, dezinficijens je postao neizostavan u svakom domu kako bismo bili sigurni svaki dan.

Tvrtka dm-drogerie markt dokazala se kao društveno odgovorna kompanija kojoj su briga za zdravlje i dobrobit zajednice dio poslovne strategije. Kako bi pomogli vatrogascima Grada Zagreba da što sigurnije obavljaju svoj posao, tvrtka dm donirala je paletu s 310 litara sredstva za dezinfekciju Aresept. Dijana Petanjek, područna menadžerica u dmu, izjavila je ovom prigodom:

„Donacijom dezinficijensa dm želi dati svoj doprinos sigurnosti i zdravlju vatrogasaca Grada Zagreba koji nas štite i u ovim izvanrednim okolnostima. Njihova požrtvovnost i nesebičnost nam pomažu da gledamo u budućnost, prema vremenu kada će pandemija biti dio prošlosti. Ponosni smo što vatrogascima, u ime dm-a i svih sugrađana, i na ovaj način možemo zahvaliti na svemu što su napravili i što će napraviti za našu sigurnost.“

Siniša Jembrih, zapovjednik Javne vatrogasne postaje Grada Zagreba izrazio je zahvalnost zbog pomoći. Naglasio je kako je i u stresno vrijeme nakon potresa uz koronavirus najvažnije zaštititi svoje zdravlje kao i druge te dodao: 

„Imali smo čak 3069 hitnih intervencija od 22.3 do 10.4. Na sve smo uspjeli odgovoriti zahvaljujući našem timu od 300 profesionalnih vatrogasaca u 5 postaja i 1000 dobrovoljnih. Inače, godišnje prosječno imamo oko 3800 intervencija. Najgore je bilo prve sate nakon potresa kada smo spašavali ljude. Od tada, uz redovne vatrogasne intervencije, pomažemo i pri obnovi i radovima na krovovima brojnih domova. Donacija će nam dobro doći jer nam je dezinfekcijsko sredstvo nužno za svakodnevno sigurno obavljanje posla.“

Društveno odgovorno poslovanje u vrijeme epidemije koronavirusom postalo je iznimno značajno. Uspješne tvrtke pomažu zajednici kada je najpotrebnije kako bi zajedničkim naporima ova izazovna vremena bila čim prije iza nas. Želeći pomoći ljudima da se osjećaju sigurnije, tvrtka dm-drogerie markt pojačala je i opskrbu u svojim prodajnim mjestima po cijeloj Hrvatskoj sredstvom za dezinfekciju Aresept. Riječ je o učinkovitom alkoholnom antiseptiku za higijensku dezinfekciju s čak 72% alkohola, koji uz najbitniju dezinfekcijsku ulogu, ostavlja kožu mekšom jer sadržava i ekstrakt aloe vere i glicerol.

Real grupa