Humanitarna akcija Jaglac za djecu oboljelu od dijabetesa

Humanitarnu akciju „Jaglac“ za djecu oboljelu od dijabetesa, koja će se održati u subotu, 14. ožujka 2020. od 10:00 do 13:00 sati na Cvjetnom trgu u Zagrebu i u Opatiji na Opatijskoj tržnici u organizaciji bratskog Lions kluba Opatija.


Već tradicionalna zajednička humanitarna akcija Lions kluba Lenuci, Veleučilišta Velika Gorica, Nastavnog zavoda za javno zdravstvo dr. Andrija Štampar, Gradskih Ljekarni Zagreb i Hrvatskog saveza dijabetičkih udruga, kojoj su se ove godine priključili Hrvatski crveni križ donacijom 2 pagode te tvrtka Essilor Hrvatska donacijom aparata za mjerenje vida, održava se pod pokroviteljstvom gradonačelnika Grada Zagreba.

Akciju smo pokrenuli prije 3 godine, a u međuvremenu su se brojke kod djece, nažalost, gotovo udvostručile! Tada je bilo 1000 registrirane oboljele djece, dok je danas u RH gotovo 2000 registrirane djece oboljele od dijabetesa, 290 000 registriranih dijabetičara, a procjenjuje sa da u RH postoji čak 500 000 dijabetičara što čini više od 10 % ukupne populacije.

Želimo ukazati na problem dijabetesa kod djece, pa ćemo u navedenom terminu, uz prigodno druženje s građanima Zagreba i osobama iz javnog života koje podržavaju našu akciju, održati niz javno zdravstvenih i edukativnih aktivnosti.

Veleučilište Velika Gorica obavljat će besplatnu kontrolu vida za starije od 18 godina, Nastavni zavod „Dr. Andrija Štampar“ obavljat će besplatnu kontrolu šećera, tlaka i indeksa mase, članovi Lions kluba Lenuci dijelit će žute i plave jaglace svima koji novčano podupru akciju, dok će HSDU i Gradske ljekarne Zagreb pružati korisne informacije i dijeliti  edukativne letke te kreme za suhu kožu.

Cilj akcije je, osim informiranja i edukacije, prikupljanje financijskih sredstva za ljetni

kamp djece oboljele od dijabetesa, koji se svake godine organizira u Puli u mjesecu lipnju.

Abeceda komunikacije