Humanitarni koncert za palijativnu skrb

Lions klub Kontesa Nera i Hrvatski glazbeni zavod organiziraju humanitarni koncert i maskenbal za kupnju uređaja za terapiju visokim protokom za jedinicu palijativne skrbi Specijalne bolnice za plućne bolesti.

Misija članova Lions klubova diljem svijeta je koristiti svoje vrijeme, vještine i materijalna dobra u korist zajednice, a osobito onih najpotrebitijih. Vođene tom mišlju, članice Lions kluba Kontesa Nera pokrenule su veliku humanitarnu akciju prikupljanja sredstava za kupnju uređaja za terapiju visokim protokom  za odjel palijativne skrbi Specijalne bolnice za plućne bolesti. Saveznika u toj plemenitoj misiji pronašle su u Gundulićevoj 6 – Hrvatski glazbeni zavod kao suorganizator ustupio je prostor i organizacijsku podršku za gala koncert i maskenbal koji će se održati u subotu, 22. veljače u 20 sati.

„Želja nam je da ovom humanitarnom akcijom skrenemo pozornost javnosti na problem palijativne skrbi koja još uvijek u nas nije na razini na kojoj bi trebala biti, a neophodna je i dragocjena jednako za bolesnike kao i za njihove obitelji.  Iznimno nam je drago što je domaćin akcije Hrvatski glazbeni zavod i prigoda je to da koncertom podsjetimo na sve one divne balove koji su se nekada tu zbivali, ali i da stvorimo jednu novu tradiciju takvih događanja.“ – kaže violončelistica Snježana Rucner, članica Lions kluba Kontesa Nera.

Na koncertu u prekrasnoj velikoj dvorani HGZ-a nastupiti će glasovita imena hrvatske glazbene scene Sandra Bagarić i Đani Stipaničev uz klavirsku pratnju Darka Domitrovića. Nakon koncerta posjetitelji će uživati u glazbi i plesu kroz koji će ih voditi Nicolas Quesnoit i šarmantni parovi Plesnog centra Zagreb, a za okrepu će organizatori pripremiti fritule i pjenušac.

„Hrvatski glazbeni zavod otvorio je svoja vrata ovoj hvalevrijednoj humanitarnoj akciji i zahvalni smo Lions klubu Kontesa Nera za prigodu da svojim domaćinstvom i angažmanom doprinesemo kvaliteti palijativne skrbi. Pozivamo sve da kupnjom ulaznica podrže akciju i pridruže nam se na ovom sjajnom događaju.“ – ističe predsjednica HGZ-a Romana Matanovac Vučković.

Humanitarnu akciju svojom donacijom podržao je JANAF, a cjelokupan prihod od ulaznica koje se prodaju po cijeni od 150 kuna, kao i tombole s atraktivnim nagradama namijenjen je kupnji uređaja za terapiju visokim protokom.

Ulaznice se mogu kupiti na blagajni HGZ-a, Gundulićeva 6, radnim danom od 11 – 13 i od 18 – 20 sati. www.hgz.hr

Zebra komunikacije