Samsung predstavio novi 2020 QLED 8K flagship televizor na europskom tržištu

Uz najnoviju generaciju QLED 8K TV-a, predstavljen je i prošireni portfelj QLED 4K, Lifestyle i MicroLED uređaja

Tvrtka Samsung Electronics je na Samsung Forumu, koji se održao u Mediteranskom konferencijskom centru u gradu Valleta na Malti, predstavio svoje najnovije televizore i audio uređaje za područje Europe u 2020. godini. Među njima su Q950TS QLED 8K televizor te proširena ponuda QLED 8K i 4K uređaja te MicroLED, Lifestyle televizora.

Samsung je posvećen tehnološkom razvoju i kontinuiranom zadovoljenju potreba korisnika, a novi modeli televizora i audio uređaja donose inovacije koje korisnicima omogućuju povezivost, interaktivnost te cjelovito korisničko iskustvo u digitalnom dobu.

Nova generacija inteligentnih i vrhunskih zaslona

Najnapredniji Samsung televizor, Q950TS QLED 8K, korisnicima nudi jedinstvenu tehnologiju i nenadmašan doživljaj gledanja, kombinirajući netaknutu kvalitetu slike i zvuka, inteligentne AI mogućnosti i vrhunski dizajn. Samsung Q950 QLED 8K TV u Europi će biti dostupan u veličinama od 65, 75 i 85 inča. Revolucionarni Infinity Screen omogućava prikaz slike u omjeru od 99% naspram cjelokupne veličine uređaja, dok tanka konstrukcija širine 15mm te šest ugrađenih zvučnika poništavaju granice između televizora i okoline.

Uz Q950, Samsung je predstavio Q900TS i Q800T, čime je proširena ponuda QLED 8K televizora. Ovi uređaji dolaze u veličinama od 55 do 98 inča, kako bi svaki korisnik mogao pronaći idealan televizor u skladu s potrebama i prostorom u kojem živi. Također, Samsung je svoj portfelj proširio i novom ponudom QLED 4K televizora: Q60Z, Q70T, Q80T, Q80T i Q95T, dostupnim u veličinama od 43 do 85 inča.

„Započelo je novo razdoblje inteligentnih televizora, a u ovoj godini možemo očekivati još veću potražnju za personaliziranim uređajima. Naša ovogodišnja ponuda televizora i audio uređaja najnaprednija je i najinteligentnija do sada, a pruža nevjerojatno iskustvo koje se lako prilagođava raznovrsnim stilovima života.“, izjavio je Nathan Sheffield, voditelj Odjela TV i audio uređaja, Samsung Europa.

Vrhunska kvaliteta slike i zvuka predstavljaju osnovu Samsung QLED televizora, a unapređene Smart Screen mogućnosti pokrenute pomoću AI su ono što zaista pravi razliku. Ove karakteristike jedinstvene su za Samsung, a omogućavaju novim uređajima da ponude savršeno iskustvo gledanja:

Quantum Dot AI u kombinaciji s moćnim Samsung 8K procesorom i najnaprednijim operativnim sustavom na tržištu Tizen OS će bez obzira na trenutne postavke rezolucije uvijek prikazivati sadržaj na 33 milijuna piksela.

Adaptive Picture značajka prilagodit će prikaz svjetlosnim uvjetima za postizanje najbolje moguće kvalitete, bez obzira na to radi li se u mračnom ili osvijetljenom prostoru.

Active Voice Amplifier potpuno će eliminirati pozadinsku buku prilikom gledanja sadržaja, a sustav će automatski prepoznati zvučne smetnje te prilagoditi zvuk na najoptimalniju razinu.

Object Tracking Sound+ (OTS+) uz pomoć naprednih algoritama umjetne inteligencije omogućava trodimenzionalno širenje zvuka prostorom kombinirajući višestruke zvučnike pozicionirane na vrhu, sredini i na dnu televizora. Tako se savršeno usklađuje zvuk sa sadržajem, što doprinosi vrhunskom iskustvu gledanja.

Q-Symphony predstavlja jedinstveni način reprodukcije audiozapisa putem sustava višestrukih zvučnika. Kako bi se ostvario još bogatiji i dublji zvuk u prostoriji, QLED televizori po prvi put mogu koristiti gornje i postranične zvučnike putem Samsung Q Series soundbara.

Unaprijeđena kvaliteta zvuka

Novi Samsung soundbar uređaji donose još veću integraciju između televizora i audio uređaja. Asortiman Q serije za europsko tržište u 2020. godini uključuje modele Q800T, Q70T i Q60T, idealne za povezivanje sa QLED televizorima. Korištenjem Samsung Acoustic Beam tehnologije integrirane s Dolby Atmos i DTS:X rješenjima, Q serija korisnicima omogućuje da dožive očaravajuću zabavu kao da su dio radnje na zaslonu.

Ipak, optimalni zvuk ne krije se samo u dubokoj integraciji sa televizorom. Nova Samsung S serija (S60T i S40T) samostalno pruža moćne performanse, bez povezivanja s televizorom. Pametna i istančanog stila, S serija savršeno se uklapa u svaki prostor i stil. Ovaj soundbar namijenjen je pravim obižavateljima glazbe i premium dizajna.

Disney+ dolazi na do sada najumreženiju ponudu Samsung uređaja

Način na koji se sadržaji gledaju u kućnom okruženju evoluira iz godine u godinu. Osim jednostavnog pristupa svojim omiljenim filmovima i serijama, korisnici žele bezbrižno otkrivati nova iskustva gledanja. Samsung nastavlja razvijati i širiti partnerstva s vodećim kreatorima sadržaja. Disney+ bit će dostupan od 24. ožujka diljem Europe na Samsung telvizorima.

Proširenje glasovnih mogućnosti na Samsung televizorima

Samsung televizori ponudit će više opcija glasovnog asistenta, uključujući Amazon Alexa, Google Assistant i Bixby, kako bi korisnicima pružili veći izbor. Korisnici će uživati u lakšem pristupu vijestima, vremenskoj prognozi i omiljenim sadržajima, uz proširene mogućnosti kontrole pametnog doma i televizora.

Unapređene mogućnosti umreženog gledanja sadržaja

S novom generacijom televizora Samsung je najavio nove mogućnosti povezivanja koje zadovoljavaju potrebe korisnika koji zaslone koriste na različite načine, uključujući:

  • Multi-View je opcija idealna za one koji često koriste druge uređaje dok gledaju televiziju. Ovaj način rada omogućava da se sadržaj sa mobilnog uređaja prikaže u jednom dijelu TV zaslona, uz mogućnost odabira između različitih opcija izgleda za dva prozora.
  • Tap View čini povezivanje pametnih telefona s televizorom lakšim nego ikad. Korisnicima se sada može prikazati sadržaj telefona na velikom zaslonu i to jednostavnim dodirom dvaju uređaja.

Personalizacija na novom nivou uz Lifestyle modele televizora

Samsung je najavio i europsko lansiranje potpuno novog lifestyle televizora The Sero. Ovaj uređaj ima mogućnost rotiranja od horizontalnog do vertikalnog položaja, baš kao pametni telefoni. Korisnici tako mogu uživati u različitim sadržajima i mijenjati način prikazivanja slike, a sve u skladu sa sadržajem na povezanom pametnom telefonu.

Dodatno, The Serif model, koji stavlja dizajn na prvo mjesto, ove će godine biti dostupan u veličinama od 43, 49 i 55 inča, u dvije nove boje – nebesko bijeloj i pastelno plavoj. The Serif i The Sero su na ovogodišnjem International Forum (iF) Design Awards, jednom od najvećih svjetskih natjecanja na području dizajna, prepoznati kao uređaji inovativnog dizajna.

Nezaobilazni dio ovogodišnje ponude Lifestyle uređaja je The Frame. U 2020. godini ovaj uređaj dolazi u novim veličinama od 32 i 75 inča, čime se širi dosadašnja ponuda. Uz novu auto-curation opciju na bazi umjetne inteligencije, Art Store aplikacija The Frame televizora sada korisnicima može preporučiti umjetnička djela u skladu s njihovim jedinstvenim ukusom.

Modularna tehnologija zaslona koja ne poznaje granice

Na Samsung Forumu predstavljena je i nova linija inovativnih MicroLED televizora. Modularna tehnologija MicroLED uređaja nema ograničenja kada se radi o veličini, rubovima i rezoluciji. Uz veličine od 75 do 292 inča, MicroLED pruža personalizirani i cjeloviti osjećaj prilikom gledanja najrazličitijih sadržaja.

Za više informacija o Samsung televizorima i audio uređajima, koji su dostupni na europskom tržištu u 2020. godini, posjetite www.samsung.com.

mpr