Razbijamo veliki mit u vezi korištenja ulja u beauty rutini i donosimo sve dobrobiti

Ulja za njegu kože obožavana su stoljećima, što znači da su ih koristile i najljepše žene u povijesti, a to rade i njihove suvremene nasljednice.

No, iako su njihove kapi gozba kakva priliči svim ženama koje se žele svakodnevno osjećati poput kraljica te ona donose brojne dobrobiti za kožu, poput sprječavanja gubitka vlage obnavljanjem njezinog lipidnog sloja, vraćanja elastičnosti i zdravog sjaja, i dalje postoji fama kako su ona namijenjena isključivo njezi suhe kože. Takvo je mišljenje potpuno neopravdano.

Drugim riječima, određenom tipu kože odgovara određeno ulje jer u suprotnom njegovo korištenje može izazvati neželjeni efekt i nezadovoljstvo konačnim rezultatom. U posljednje vrijeme ulja dobivaju zasluženo mjesto u njezi kože, a sastojak koji već obožavaju beauty odlikašice dodatno je pridonijeo popularnosti ulja.

Riječ je o skvalanu, vrlo laganom derivatu iz maslinovog ulja bogatom hranjivim omega masnim kiselinama, koji u kozmetici može oponašati sebum te kao takav ima sposobnost obnove te djelomičnog vraćanja vlažnosti koži bez začepljivanja pora. Njegova nemasna  tekstura čini ga pogodnim za sve tipove kože, uključujući i osjetljivu.

Moćni skvalan održava kožu hidratiziranom, štiti ju od oštećenja, ima antibakterijska i anti-age svojstva, kontrolira proizvodnju ulja te kao takav pegla fine linije i bori se protiv nastanka bora. Još jedna divna stvar kod skvalana jest ta što ne smeta drugim preparativnim sastojcima, već upravo on poboljšava apsorpciju drugih proizvoda tako što odčepljuje pore.

Iz Olival Professional obitelji nedavno su predstavili najnoviji hit-proizvod – Omega eliksir. Ovaj multifunkcionalni čarobnjak za njegu lica i vrata peti je proizvod iz popularne Olival Professional linije, a preporučuju ga koristiti u večernjim satima redoslijedom serum-krema-eliksir za maksimalni učinak.

Uz skvalan, Omega eliksir sadrži i brojna druga prirodna i hranjiva ulja, kao što su ulje chia sjemenki, sjemenki kupine, avokada i noćurka, a njegova se djelotvornost zasniva na visokoj koncentraciji i najboljoj mogućoj kombinaciji masnih kiselina neizostavnih za prirodno zaglađivanje kože te jačanje njezine strukture.

Probate li jednom njegovati kožu uljima, teško da ćete se odviknuti od te navike koja vam pomaže da svoju kožu održite čistom, hidratiziranom, mladolikom i zdravom. Neka vas Omega Eliksir uvjeri u to!

Mirta Bajzek