Postani najbolja verzija sebe uz pomoć DETOKSIKACIJE

Zašto svi pričaju o njoj i što sve donosi tvom tijelu

Već od početka nove godine ne prestajete slušati o detoksikaciji tj. pročišćavanju organizma? Ukoliko ju nikada niste radili, krajnje je vrijeme da započnete. Ne samo da ćete se osjećati puno bolje, nego ćete usvojiti i neke izvrsne navike koje će omogućiti da taj osjećaj i potraje.

Ljudsko je tijelo organizam prirodno opremljen da se sam pročišćava, obnavlja i zacjeljuje. No, danas smo se prilično udaljili od prirode i živimo uglavnom neprirodnim životima.

Zrak koji udišemo, voda koju pijemo i u kojoj se peremo, hrana koju jedemo, kozmetika koju koristimo te zgrade u kojima živimo i radimo, sve je puno toksičnih kemikalija koje samostalno ili u kombinacijama uzrokuju razne tegobe i bolesti.

Naime, liječnici primjećuju poražavajući porast simptoma toksikacije kod svojih pacijenata u posljednjih nekoliko desetljeća. Disbalansi hormona, pretilost, mentalni poremećaji, umor, manjak vitalnosti, metabolički sindromi, poremećaji sna – sve su to manifestacije tijela opterećenog toksinima.

Kliničke studije* su pokazale su da je upravo zasićenost toksinima jedan od uzroka brojnim kroničnim bolestima koje doživljavamo danas, uključujući i povećanje broja oboljelih od raka tijekom posljednja 2 desetljeća.   *National Center for Biotechnology Information, Environmental Determinants of Chronic Disease and Medical Approaches: Recognition, Avoidance, Supportive Therapy, and Detoxification; Margaret E. Sears and Stephen J. Genuis    

Zašto je NUŽNA povremena detoksikacija organizma?

Podiže razinu energije

Umor i malaksalost, posebno tijekom siječnja, čest su uzrok prekomjerno nakupljenih toksina u tijelu. Upravo porast energije jedan je od prvih znakova koje ćete primijetiti tijekom detoksikacije.

Poboljšava probavu i kontrolu tjelesne težine

Osim što uklanja toksine koji ometaju ili usporavaju optimalne metaboličke procese, detoksikacija pomaže i u uspostavljanju zdravih navika.

Smanjuje upalne procese u tijelu

Detoksikacijski režim prehrane koji uključuje antioksidanse i pravu, cjelovitu hranu, djeluje protuupalno u organizmu, a s manjim brojem upala, smanjuje se i vjerojatnost za razvoj bolesti.

Zdravija koža

Prehrana i toksini iz okoline nedvojbeno utječu na kožu. Uklanjajući njih iz tijela, poboljšat ćete i stanje kože.

Jača imunitet

Nakon detoksikacijske kure, tijelo će imati bolji probavnu i limfnu funkciju – a obje igraju ključnu ulogu u očuvanju zdravog imuniteta.

Poboljšava raspoloženje

Toksini i slobodni radikali koji se nakupljaju u organizmu utječu i na rad mozga. Stoga detoksikacija vodi i do boljeg sna, jasnijih misli i više pozitivne energije.

Najučinkovitiji program detoksikacije

Danas postoji velik broj proizvoda, kao i metoda, koji tvrde da pomažu u detoksikaciji tijela. No, nisu svi proizvodi niti učinkoviti, a niti su sve metode sigurne za zdravlje. Štoviše mogu imati baš suprotan efekt od očekivanog. Stoga se najbolje držati provjerenog, učinkovitog i sigurnog DETOX programa, koji podrazumijeva:

– smanjenje unosa alkohola i cigareta,

– smanjenje unosa prerađene hrane te industrijskih masnoća i šećera,

– smanjenje unosa soli,

– povećan unos vode (minimalno 2 litre),

– povećan unos hrane bogate antioksidansima, probioticima i prebioticima,

– svakodnevna tjelovježba,

– kvalitetnih 7-9 sati sna dnevno.

Kao pomoć radu našeg prirodnog detoksikacijskog sustava (jetra, bubrezi, probavni sustav) preporučuju se i 100% biljni dodaci prehrani, s biljkama stoljećima korištenim u svrhu detoksikacije i poboljšanja općeg stanja organizma. Najpoznatije su:

MASLAČAK (lat. Taraxacum officinale) – porijeklom iz Europe, tradicionalno se koristi kao pomoć kod drenaže suvišne vode i toksina iz organizma zahvaljujući diuretskom djelovanju. Posebno doprinosi regeneraciji i pročišćavanju jetre. Zahvaljujući alfa-glukozidazama doprinosi i prirodnom smanjenju šećera u krvi.

CRNA BAZGA (lat. Sambucus nigra) – porijeklom iz Europe, koristi se u fitoterapiji kao pomoć kod eliminacije toksina iz organizma, za bolju probavu te ima antioksidativni i diuretski učinak.

CRNA ROTKVA (lat. Raphanus sativus var. niger) – jestiva biljka debelog korijena te karakterističnog okusa. Obiluje antioksidansima, elektrolitima, mineralima, vitaminima i prehrambenim vlaknima. Djeluje blagodatno na sluznicu crijeva.

NOVO

ARKOFLUID® DETOX BIO

Tekući dodatak prehrani u ampulama s maslačkom, crnom bazgom, crnom rotkvom i limunom. Pomoć u detoksikaciji jetre i organizma te poboljšanju probave. Kod promjene godišnjih doba i nakon blagdana. Izvrsna priprema organizma za mršavljenje.


Za odrasle osobe i mlade od 12. godine.

1-4 ampule dnevno, ovisno o potrebama.

Cijena, 20 ampula: 138,20 kn

SABEX