ODRŽANA DOPUNSKA NASTAVA ZA SVE LJUBITELJE FILMA

Sinoć je u CineStar kinu u Branimir centru održana ‘dopunska nastava’ za sve ljubitelje hrvatskog filma. Riječ je o svečanoj premijeri najnovijeg filma Ivana-Gorana Viteza, ‘Dopunska nastava’. Za premijeru se tražila pozivnica više, tako da je najveća CineStar dvorana bila premala za publiku koju oduševljava rad redatelja Ivana-Gorana Viteza, pa su neki sjedili i na stepenicama. Sinoćnju premijeru osim kompletne glumačke postave nisu propustili ni brojni poznati koji su ponovno sjeli u školsku klupu –  Anja Šovagović Despot, Dragan Despot, Mia Begović, Marija Borić, Ana Maras Harmander, Lana Gojak, Lana Barić, Ana Vučak Veljača, Slavica Knežević, Vanda Winter, Martina Validžić, Zvonimir Sunara Suki, Joško Lokas, Zrinko Ogresta, Ruža Hodak, Dora Fišter Toš, Tena Jeić Gajski, Hrvoje Klobučar, Goran Milić, a premijeru je u ime Ministrstva kulture Republike Hrvatske podržao i državni tajnik Krešimir Partl.

Četiri godine nakon filma ‘Narodni heroj Ljiljan Vidić’ koji je oduševio domaću publiku, redatelj Ivan-Goran Vitez predstavlja satirični triler o talačkoj krizi u jednoj osnovnoj školi. ‘Dopunska nastava’ u produkciji Interfilma, film je koji na intrigantan način pokazuje stav političkih elita, a i hrvatskog društva u cjelini prema hrvatskom školstvu, od učenika do učitelja i profesora, te bi stoga mogao biti zanimljiv svima s obzirom na aktualni štrajk prosvjetnih djelatnika u Hrvatskoj.

Bijesni, svježe rastavljeni otac, upada u razred svoje devetogodišnje kćerke kako bi zajedno proslavili njen rođendan. Talačku krizu koju ovaj čin izazove u svoje će političke bodove pred skore lokalne izbore pokušati pretvoriti aktualni gradonačelnik. Budući da je u razredu i sin mladog policajca, prije nego što se situacija rasplete i njega će se morati nešto pitati.

Glumačku postavu čine Milivoj Beader, Marko Cindrić, Anita Matić Delić, Željko Königsknech, Filip Eldan, Zlatko Burić, Đorđe Kukuljica, Darko Janeš, Janko Popović Volarić, Marina Kostelac, Zlatan Zuhrić Zuhra, Petra Vukelić, Sanja Milardović, Ana Marija Percaić, Ivica Zadro, Vili Matula, i drugi. Na velikom platnu su debitirali i mladi Frida Jakšić i Franko Pavičić u vodećim ulogama devetogodišnjih školaraca. Scenarij i režiju potpisuje Ivan-Goran Vitez, direktor fotografije je Lutvo Mekić, kostimografkinja Katarina Zaninović, majstorica maske Snježana Gorup, scenograf Mario Ivezić, montažerka Ivana Rogić, a producenti Ivan Maloča i Maja Vukić. Film je posvećen velikanu hrvatske umjetnosti Ivi Gregureviću te je dio Hrvatskog Nacionalnog programa promicanja audiovizualnog stvaralaštva

Film u distribuciji Blitza možete pogledati u svim CineStar i ostalim kinima od četvrtka 21.11.2019.  A više informacija potražite na: 

https://www.blitz-cinestar.hr/cinestar/dopunska-nastava/6759

PR365

Fotografija: Bojan Zibar