“IZAZIVAČ: LE MANS ’66” – UZBUDLJIV I NEVJEROJATNO INSPIRATIVAN FILM PREMA ISTINITOM DOGAĐAJU KOJI ĆE ISPUNITI SVE VAŠE “CILINDRE“

Pretpremijera jednog od najuzbudljivijih filmova jeseni – “Izazivač: Le Mans ‘66”, okupila je u zagrebačkom Kaptol Boutique Cinema brojna poznata lica. Za nagradu Oscar nominirani James Mangold, koji je radio sjajne filmove ‘Walk the Line’ i ‘Logan’, ovog puta predstavlja film nadahnut istinitom pričom o čvrstom prijateljstvu, koje je zauvijek promijenilo povijest automobilskih utrka. Radnja vjerno prikazuje trostruku pobjedu Forda s modelom GT40 1966. godine, nakon šestogodišnje dominacije Ferrarija na čuvenoj utrci izdržljivosti 24 sata Le Mansa. Ovo je priča o vrsnim kreativcima koji su uspjeli postići nešto izvanserijsko inovativnošću, odlučnošću i snagom volje.

Sinoćnju premijeru nisu propustili Martin i Valent Sinković, Saša Kopljar, Tomislav Petranović, Tomo in der Mühlen, Duško Modrinić, Mario Petreković, Petar Trbović, Miran Kurspahić, Robert Bošković, Mijo Matić, Domagoj Jakopović – Ribafish, Pero Radojčić – Bizzo te mnogi drugi.

Film je temeljen na jednoj od najslavnijih priča u motosportu. Carroll Shelby je s kolegom i prijateljem Kenom Milesom dizajnirao revolucionarni automobil kojim je nadmašio flotu vozila talijanske legende utrka, Enza Ferrarija 1966. Redatelj James Mangold bio je vrlo uzbuđen zbog dvostrukih izazova koje je nudio ovaj projekt: osim uzbudljivih scena utrka koje gledatelja smještaju uz bok neustrašivih vozača, tu je i prilika prikazati turbulentno prijateljstvo Shelbyja i Milesa. U glavnim ulogama su izvrsni  oskarovci Matt Damon i Christian Bale. Zanimljiv detalj je da su skoro sve scene utrka snimane na izvornoj lokaciji. Prve scene u Fordovoj tvornici poznatoj kao Ford River Rouge Complex ili The Rouge, u Dearbornu, država Michigan, snimane su u stotinu godina staroj bivšoj tvornici čelika u Los Angelesu.

Ovo nije cijela priča o Carrollu Shelbyju i Kenu Milesu. Radi se o ključnom trenutku u njihovim životima koji ih je oblikovao, a ljudi se mogu poistovjetiti s time, s idejom da nastojite napraviti najbolji mogući posao čime god da se bavite, uz izazove koje predstavljaju nadređeni, korporativno upravljanje i općenito ukalupljivanje svega u korporativnu viziju. Christian Bale je izjavio: „Razlog zbog kojeg je ova priča tako legendarna je što su ovi momci izazvali Boga i pobijedili, zar ne? Bog je bio Ferrari. On je bio čudovište, Golijat ugleda i stila, legenda. A onda je ova mala skupina ekscentrika uz pomoć Forda , ali i usprkos Fordu, uspjela u svome naumu.“  Ne propustite ovo veliko, emocionalno, teatralno iskustvo, koje ispunjava sve ‘cilindre’ te ga u distribuciji Blitza pogledajte u svim CineStar kinima od danas. Više informacija kao i kupnja online ulaznica moguća je na: https://www.blitz-cinestar.hr/cinestar/izazivac-le-mans-66/6761

U baru su se prije filma svi mogli opustiti  uz Karlovačko Odležano, kutak s izborom najnovijih  književnih izdanja Frakture te uz spraying muškog parfema „Bad Boy“ Caroline Herrere. Bradu ili brk mogli su urediti u popularnoj pop up brijačnici Gospon Fulir.

PR365