I vaša riječ čini razliku – uključite se u prikupljanje sredstava za pomoć ženama oboljelima od raka

„Nažalost imate rak!“ – rečenica koja svakoga šokira i potakne najcrnje misli. Dio žena utone u depresiju i očaj, obuzme ih beznađe i strah, zbog čega se nerijetko ne mogu same suočiti s dijagnozom. Iz tog im je razloga potrebna ne samo topla riječ i ohrabrenje, nego i stručna psihološka pomoć. U ovakvoj situaciji i riječi su lijek – gdje ih pronaći?

Rano postavljanje dijagnoze te pravovremeno i optimalno liječenje, osnovni su uvjeti za uspješno liječenje raka, čemu je nužno priključiti i zbrinjavanje emocionalne patnje i boli, ali i mogućnost dodatnog informiranja. Želimo li bolesniku pružiti odgovarajuću brigu i skrb, moramo se rukovoditi pristupom da ne liječimo samo bolest, nego bolesnika.

Upravo to Udruga SVE za NJU čini od 2010. u Centru za psihološku pomoć ženama oboljelima od raka i članovima njihovih obitelji. Na temelju dugogodišnjeg iskustava, Udruga je pokrenula minimalni suportivni program „Riječi liječe“ u kojem žene mogu pronaći stručnu psihološku i drugu podršku, ne samo u trenutku dijagnoze, već i tijekom liječenja i oporavka. „Riječi liječe“ je program koji je dio potpornoga liječenja, u čijem su središtu upravo bolesnice.

Udruga SVE za NJU poziva tvrtke da podrže minimalni suportivni program „Riječi liječe“ kroz kupnju jednog ili više bonova, kako bi se brojnim ženama omogućila kvalitetna, stručnu i besplatnu pomoć. Sve pravne osobe i pojedinci koji žele biti u timu podrške zajedno sa stručnjacima Udruge, mogu se javiti na kontakt info@svezanju.hr i postati donatori programa „Riječi liječe.“ Svi zainteresirani dobit će pozivno pismo s detaljima programa i mogućnostima suradnje.

Dosad su program podržale tvrtke Sandoz, Novartis, Fresenius Kabi, Poliklinika Bagatin, Poliklinika Edumed i Autowill.

O programu:

Minimalni suportivni program obuhvaća informiranje, psihološko i psihoterapijsko savjetovanje, savjetovanje o prehrani i praćenje tijekom liječenja. Provode ga stručnjaci psiholozi, psihoterapeuti i nutricionistica. U program se mogu uključiti članovi obitelji i njegovatelji, a savjetovanje je za korisnice i korisnike besplatno.

Dodatne informacije na info@svezanju.hr

Sve za nju