Više od 350 izlagača i 500 autora na sajmu knjiga u Beču

Na ovogodišnjem Međunarodnom sajmu knjiga u glavnom gradu Austrije predstavit će se i hrvatski autor

Na Bečkom velesajmu te na više od 30 lokacija diljem austrijskog glavnog grada od 6. do 10. studenog održat će se međunarodni sajam „BUCH WIEN“. Dvanaesto izdanje ove kulturne manifestacije okupit će više od 350 izlagača i 500 autora iz Austrije i inozemstva.

Ljubitelje knjiga i stručne posjetitelje očekuje bogat program od 480 priredbi, među kojima su čitanja, rasprave, predavanja, predstavljanja novih knjiga, razgovori s autorima i sve popularnija natjecanja u slampoeziji. Uz to se organiziraju brojne radionice i seminari za mlade i djecu te kulinarska događanja.

Svojim romanom „Sjećanja šume“ austrijskoj će se publici predstaviti hrvatski autor Damir Karakaš. Od ostalih imena valja istaknuti škotskog pisca bestsellera Martina Walkera, austrijskog pisca Josefa Winklera te jednog od najprevođenijih slovenskih književnika Dragu Jančara.

Službeno otvorenje započinje manifestacijom pod nazivom „Duga noć knjiga“. Uzbudljiv i raznolik program privući će publiku u razdoblju od 18 do 23 sata.

Dva dana prije početka sajma održat će se dodjela renomirane austrijske nagrade za književnost i nagrade za najbolji bečki kriminalistički roman. Osim toga u sklopu sajma bit će dodijeljena i švicarska književna nagrada. Ivna Žic, mlada dramska spisateljica rođena u Zagrebu, jedna je od nominiranih autorica.

Ulaznica za cijeli sajam stoji 35 eura, a posjetitelji će za dnevnu ulaznicu trebati izdvojiti dvanaest eura. Novost ovogodišnjeg sajma je “Afterwork-Ticket” – za samo pet eura može se kupiti ulaznica za četvrtak i petak nakon 17 sati.

Eurocon PR

Fotografija: PID/Ismail Gökmen