IKEA po prvi put surađuje s hrvatskim modnim dizajnerom

Na modnoj reviji u robnoj kući IKEA Zagreb predstavljena nesvakidašnja kolekcija nastala u suradnji sa Zoranom Aragovićem

U petak, 5. travnja, održana je modna revija u robnoj kući IKEA Zagreb na kojoj je predstavljena nesvakidašnja kolekcija nastala u suradnji s poznatim hrvatskim dizajnerom, Zoranom Aragovićem. Za ovu je kolekciju u potpunosti korištena kolekcija IKEA tekstila za interijere, a sastoji se od 20 odjevnih predmeta koje karakteriziraju jarke boje, netradicionalni uzorci te njihove neobične kombinacije.

Ovom modnom revijom želimo pokazati i neke druge mogućnosti IKEA tekstila te kako pomoću dizajna možemo unaprijediti svoje svakodnevne živote. Poznati hrvatski dizajner, Zoran Aragović, čiju dizajnersku poetiku karakteriziraju odvažne boje i kreacije, bio je naš logičan odabir. Zajedno smo željeli istražiti nove boje, oblike i načine razmišljanja o dizajnu te skrenuti pažnju na IKEA tekstile prikazujući ih na sasvim drugačiji i nadasve inovativan način“, istaknula je Jasmina Ćorović, specijalistica za PR asortimana tvrtke IKEA SEE.

Glavni cilj ovog projekta je potaknuti ljude da razmišljaju kreativno i pokazati im da stavljanje određenih predmeta u novi kontekst, poput tekstila za dom, može biti zabavno, korisno, pa čak i praktično – i da se rezultata ne treba bojati.

Drago mi je i velika čast da je upravo mene IKEA odabrala kao dizajnera koji je iz njihovih tkanina osmislio kolekciju. S obzirom da i sam u dizajnu koristim neobične kombinacije boja, uzoraka i tekstura, ovo mi i nije bio toliko teški zadatak, no ono što mi je predstavljalo izazov u kreiranju su tkanine koje su specifične jer se koriste za dekor, a ne toliko za odjeću, a imperativ mi je bio napraviti vrlo nosivu kolekciju. Kolekcija je vrlo moderna, ženstvena i s obzirom na bogat kolorit i cvjetne uzorke, savršeno se uklapa u ove proljetne dane“, istaknuo je Zoran Aragović, vlasnik brenda BiteMyStyle fashion design, a nije zaboravio i dečkima predložiti poneki model.

Ova je revija središnji dio IKEA festivala, koji do 14. travnja traje u robnoj kući IKEA ZAgreb, a donosi mnogo aktivnosti i iznenađenja na kojima će gosti moći uživati. Tako će na radionicama za ljepši dom moći naučiti više o tome kako osvježiti svoje životne prostore uz pomoć tekstila ili riješiti probleme s odlaganjem stvari.

Više detalja o IKEA festivalu, kao i obrazac za rezerviranje mjesta za praćenje modne revije koja će se održati i 6. travnja, možete pronaći na ovom linku.

PR: Madison

Fotografija: Ziga Intihar