Aktivirajmo se ususret proljeću uz aktivnu veljaču

Potaknuti zimskim mirovanjem i uz poziv da se aktiviramo ususret proljeću, hrvatski proizvođač organske hrane Green and more, organizirao je niz radionica pod nazivom Aktivna veljača uz Green&Moreu bio&bio trgovinama.

Osim vjernih bio&bio kupaca, na jednoj od njih su se okupili food blogeri i gastro mediji. O tome kako možemo hranom aktivirati organizam na višestruke promjene koje ne uključuju samo bolju probavu i zdravstveno stanje, nego i tjelesnu aktivaciju, govorila je Ivana Stavljenić iz Green&More, dok je master chefica Vlatka Vladimira Frketić pripremila i prezentirala prave gastro užitke koristeći proizvode ovog branda.

Green&More RAW aktivirani kolačići brzo su osvojili srca i nepca kupaca, a Vlatka je demonstrirala i da se, osim u originalnoj verziji, mogu kombinirati i na različite zanimljive i delikatesne načine. Tako su prisutni imali priliku probati ih u tempuri od slanutkovog brašna prženih na kokosovom ulju, hrskave izvana s toplom čokoladom iznutra, za pravi umami okusni doživljaj. Moglo ih se probati i u suhoj tempuri od bademovog brašna i pistacio mrvica, a nije nedostajalo niti dodatnih ideja za njihovo korištenje kao baze za tortu, umiješane u chia puding, smoothie, jogurt ili kašu.  

Prisutni su imali priliku probati i jagodacino – napitak od zobenog mlijeka s dodatkom Green&More RAW meda s jagodama. Ovaj napitak brzo osvaja srca malih i velikih poklonika, a sam med od jagoda izvrsno se sljubljuje i uz smoothie ili jogurt, na palačinkama, uz biskvit, puding ili jednostavno na žlicu. Uz Green&More RAW proizvode možete se prepustiti mašti na volju.

Aktivna prehrana?

Osim što je važno da dajemo prednost hrani organskog podrijetla i da u organizam unosimo namirnice  bogate nutrijentima, važno je istaknuti da su one i bioiskoristive. Naime, naše tjelesne stanice nemaju veliku korist od preobilnog i teškog obroka, kao niti od namirnica koje nisu hranjive, ali i nutritivno bogatih namirnica čije hranjive sastojke ne možemo iskoristiti. Tu dolazimo do aktivne prehrane i(ili) aktiviranih namirnica

Aktivirajmo orašide!

Naime, orašidi, mahunarke i žitarice su poznati kao bogat izvor proteina, korisnih za tjelesnu aktivnost. Obiluju zdravim aminokiselinama te pomažu u zdravoj funkciji organizma, ali sadrže i fitičnu kiselinu koja onemogućuje mineralima da se bolje iskoriste odnosno tjelesnim stanicama da ih resorbiraju. Upravo zato je proces aktivacije orašida, odnosno uklanjanja fitične kiseline iz njih, potiče njihovu  bioiskoristivost. Kao osnovni sastav aktiviranih Green&More RAW kolačića, orašidi prolaze proces aktivacije, a gotovi kolačići pozivaju na aktivnost jer su krcati proteinima i ostalim nutricijama za aktivan ritam i dan. Osim toga, orašidi se često povezuju uz poticanje dobrog raspoloženja jer sadrže triptofan koji sudjeluje u stvaranju serotonina, poznatog kao hormon sreće, a znamo kako se zdravo tijelo i zdravi duh međusobno nadopunjuju. 

Aktivirajte se uz Green&More RAW aktivirane kolačiće i krem med kroz zanimljive radionice pod vodstvom Vlatke Frketić u bio&bio trgovinama. Posjetite jednu od preostalih radionica i upustite se u proljetnu aktivaciju uz Green&More.

PR