12 minuta kretanja protiv raka – pridružite nam se u subotu 25. svibnja 2024.

Povodom Europskog tjedna borbe protiv raka pridružite se akciji koja će se održati u subotu 25. svibnja od 11.30 do 13.00 sati na Europskom trgu.

U 11.55 sati (simbolično 5 minuta do 12 sati) laganom šetnjom okupljeni će se uputiti prema Zagrebačkoj katedrali i zatim prošetati nazad do Europskog trga – ovom šetnjom u trajanju 12 minuta – želi se ukazati da je uz tjelesnu aktivnost iznimno važno poštivanje Europskog kodeksa protiv raka koji upravo kroz 12 životno važnih preporuka naglašava kako smanjiti mogućnost pojave ove opake bolesti.

Javnozdravstvenom akcijom 12 minuta kretanja protiv raka u organizaciji Hrvatske lige protiv raka, Gradskog ureda za socijalnu zaštitu, zdravstvo, branitelje i osobe s invaliditetom i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, a pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravstva Republike Hrvatske – želimo naglasiti važnost kretanja, a isto tako i važnost pridržavanja 12 preporuka, poput održavanja zdrave tjelesne težine, zdrave prehrane, tjelesne aktivnosti, ne konzumacije duhanskih proizvoda i ostalih preporuka kojima je moguće prevenirati zloćudne bolesti za čak 40%

Ova javnozdravstvena akcija kao i mnogi projekti Hrvatske lige protiv raka, proteklih godina doprinijeli su podizanju svijesti o važnosti prevencije kao jednog od najvažnijih čimbenika u postizanju smanjenja smrtnosti od raka u Hrvatskoj.

Podupiratelji akcije su Zagrebačka liga protiv raka i Zajednica pacijenata oboljelih od raka „Sveti Juraj“, Škola Narodnog zdravlja Andrija Štampar te Medicinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu.

Čekamo Vas u subotu 25. svibnja u 11.30 sati na Europskom trgu!

Z event