Fiktivni otok Saint Marie s najvećom stopom ubojstava

Picture shows_Selwyn Patterson (DON WARRINGTON)

Ljetovanje na Saint Marie otoku nije opcija – ljubitelji kriminalističkih serija znat će da se radi o fiktivnom otoku iz serije „Smrt u raju“. Kada bi Saint Marie bio stvaran otok, u tom bi slučaju svakako bio otok s najvećom stopom ubojstava na svijetu.

Naime, prema pretpostavkama i analizama obožavatelja ove serije, fiktivni otok Saint Marie ima otprilike 10.000 stanovnika, a godišnje se na toj lokaciji dogodi više od 8 ubojstava. Uspoređujući te podatke s UN-ovom ljestvicom prema stopi namjernih ubojstava, otok bi zauzeo prvo mjesto, i to ispred Jamajke.

Unatoč crnim statistikama, serija „Smrt u raju“ je odlična serija koja traje već 13. sezonu. Ističe se po tome što ne prikazuje izravne scene ubojstava, nema pretjeranog nasilja ili krvi, a doza britanskog humora osvježava atmosferu dok gledatelji pokušavaju shvatiti tko je ubojica. Jednostavan format serije, koji se ponavlja iz epizode u epizodu, omogućuje čak i mlađoj publici da uživa u pokušaju rješavanja zločina.

Gotovo svaka epizoda slijedi sličan uzorak: dogodi se ubojstvo koje se na prvu čini nerješivim, a zatim se pojave i glavni sumnjivci. No, nakon niza dokaza, nekim genijalnim i nelogičnim potezom, detektiv rješava zločin otkrivajući zločinca pred svim sumnjivcima, a nerijetko se pod pritiskom i sam otkrije.

Ako ste obožavatelj serije ili tražite nešto novo za gledanje, ne propustite najnoviju 13. sezonu serije „Smrt u raju“ koja je kao uvertiru imala jubilarnu 100. epizodu 18. travnja na kanalu STAR Crime. Od ovog tjedna, svaki četvrtak u 22 sata možete uživati u novim misterioznim slučajevima na predivnom karipskom otoku Saint Marie.