Epsonova dodatna ulaganja u startup za razvoj svemirske robotike GITAI

Korporacija Seiko Epson i njezina podružnica Epson X Investment Corporation (“EXI”) nedavno su realizirali dodatna ulaganja u GITAI Japan Inc., startup tvrtku koja razvija svemirske robote opće namjene. Ulaganje je izvršeno kroz njihovo komanditno društvo EP-GB Investment.

Osnovan u Japanu, GITAI je startup čija je vizija pružiti sigurnu i pristupačnu radnu snagu u svemiru. Njihov cilj je razviti i prodati svestrane svemirske robote koji će služiti kao radna snaga za zadatke unutar i izvan svemirskih postaja, u Zemljinoj orbiti, kao i na Mjesecu i Marsu. Cilj im je isto tako pružati usluge u svemiru.

Uz ubrzanje napretka u istraživanju svemira, uključujući razvoj lunarnih resursa, istraživanje Marsa i komercijalizaciju Međunarodne svemirske postaje (ISS), očekuje se velik porast raznih vrsta poslova u svemiru, poput izgradnje novih svemirskih postaja, lunarnih baza i baza na Marsu. Ovaj posao je potencijalno opasan i trenutno ga obavljaju astronauti, koji moraju biti obučeni i transportirani uz ogromne troškove.

GITAI razvija robote opće namjene koji mogu značajno smanjiti rizik i opterećenje astronauta, dok također uvelike smanjuju ukupne troškove prijevoza i obuke povezane s radom u svemiru. Zbog toga, cilj GITAI-a je učiniti istraživanje i razvoj svemira sigurnim i pristupačnim. Od 2021. postojano ostvaruju rezultate tako što razvijaju lunarne radne robote i robote za korištenje izvan letjelice, ali i uspješno dovršavaju eksperimenate vezane uz letjelicu tako što koriste demonstracijske modele na ISS-u.

Kao što je navedeno u korporativnoj viziji Epson 25 Renewed, cilj Epsona je potaknuti proizvodne inovacije zajedničkim stvaranjem fleksibilnih proizvodnih sustava visokih kapaciteta koji smanjuju utjecaj na okoliš. GITAI-jeva tehnologija svemirskih robota ima potencijalne primjene u Epsonovom poslovanju robotike i dokazala se konkurentnom na rastućem tržištu poslovanja vezanog uz svemir.

Epson nastavlja rasti sa svojim snažnim tehničkim i organizacijskim sposobnostima. Prepoznajući svoje impresivne rezultate i značajan tehnološki napredak koji je postignut, odlučio je dodati svojem početnom ulaganju u 2021. ovo ulaganje.

U budućnosti će Epson pomagati u postizanju održivog društva putem stvaranja raznih partnerstava i sinergija temeljenih na vlastitim tehnologijama, proizvodima i uslugama.

O Epson X Investment

Epson X Investment Corporation tvrtka je korporativnog rizičnog kapitala (CVC) u potpunom vlasništvu proizvođača informacijske opreme i preciznih instrumenata Seiko Epson Corporation. Tvrtka je osnovala EP-GB Investment Limited Partnership s neovisnom tvrtkom rizičnog kapitala Global Brain Corporation, tvrtkom specijaliziranom za upravljanje CVC-om te sudjeluje u investicijskim aktivnostima.

URL:https://www.epson-exi.com/en/

O GITAI-ju

GITAI je vodeći svjetski startup za svemirsku robotiku, s ciljem pružanja sigurne i pristupačne radne snage u svemiru i smanjenja operativnih troškova do 100 puta. GITAI razvija vrlo sposobne, sigurne i pouzdane robote za pomoć u izgradnji i održavanju satelita, svemirskih postaja, lunarnih baza, pa čak i gradova na Marsu.

Pregled tvrtke

•           Naziv tvrtke: GITAI USA Inc. (Los Angeles), GITAI Japan Inc. (Tokyo)

•           Osnovana: srpanj 2016.

•           Djelatnosti: istraživanje, razvoj i proizvodnja svemirskih robota; pružanje usluga u svemiru

•           Lokacije ureda:

Ured u LA-u: 2255 Dominguez Way, Torrance, CA 90501 USA

Ured u Japanu: 1-20-13, Haneda Ota-Ku, Tokyo Japan

•           Nadležan: CEO Sho Nakanose

•           Kapital: 100 milijuna jena (od siječnja 2023.)

•           Broj zaposlenih: 35 (od siječnja 2023.)

•           URL:https://gitai.tech/

O Epsonu

Epson je globalni tehnološki lider čija filozofija učinkovitih, kompaktnih i preciznih inovacija obogaćuje živote i pomaže u stvaranju boljeg svijeta. Tvrtka je usmjerena na rješavanje društvenih pitanja kroz inovacije u kućnom i uredskom ispisu, komercijalnom i industrijskom ispisu, proizvodnji, vizualnom i životnom stilu. Epsonov cilj je postati ugljično negativan i eliminirati korištenje iscrpljivih podzemnih resursa kao što su nafta i metal do 2050. godine. Predvođena japanskom korporacijom Seiko Epson, svjetska grupa Epson ostvaruje godišnju prodaju veću od 1 trilijuna JPY.

corporate.epson/hr/

Smartpoint