15 godina Zajednice Talijana u Zagrebu i predstavljanje monografije

U glavnom gradu Hrvatske proslavljena je petnaesta obljetnica osnutka Zajednice Talijana u Zagrebu. Predstavljeno je i drugo izdanje dvojezične knjige “Talijani u Zagrebu” Filipa Škiljana, a prijevod  je napravljen od strane  Jasminke Šturlić i Ingrid Damiani Einwalter.

Dragocjenu monografiju izdaje Zajednica Talijana, koju autoritativno vodi talentirana predsjednica Daniela Dapas. Zahvala je isla od strane gostiju  dragim zagrepčanima koji su predani njegovanju kulture, jezika i identiteta Italije u ovom prekrasnom gradu. Hvala Italiji, Veleposlanstvu Italije u Zagrebu i veleposlaniku Pierfrancescu Saccu, te Republici Hrvatskoj  na važnoj financijskoj i institucionalnoj potpori udruzi.

Hvala Izvršnom odboru UI i njegovom predsjedniku Marinu Corvi, predsjedniku UI Mauriziu Tremulu, hvala predstavniku talijanske manjine Oskaru Arlantu i zahvala Furiju Radin, za njihovu stalnu podršku zajednici. Sudjelovala je i direktorica Instituta za vanjsku trgovinu Sandra di Carlo. Program je dopunio zbor Tresnjici izvedbom talijanskih pjesama pod vodstvom Andele Dumancic, mala recitacija a na kraju je nastavljeno druzenje uz domjenak.

Zajednica Talijana u Zagrebu

Fotografija: Rene Karaman