JYSK ZATVORIO TRGOVINE U RUSIJI

Zbog trenutne situacije, JYSK je odlučio privremeno zatvoriti svoje trgovine u Rusiji. Situacija u Ukrajini se razvija iz sata u sat, a situacija u Rusiji sada je postala neodrživa tako da je JYSK odlučio zatvoriti svih svojih 13 trgovina u toj zemlji.

“Naš fokus od početka ove krizne situacije bio je na sigurnosti ukrajinskih zaposlenika. Zato smo odmah u četvrtak rano ujutro privremeno zatvorili svih naših 86 trgovina u Ukrajini. Obzirom na situaciju u Rusiji odlučili smo se na potez da privremeno zatvorimo naše trgovine u toj zemlji”, izjavio je Rune Jungberg Pedersen, direktor komunikacija i društveno odgovornog poslovanja.

Ranije ovog tjedna, JYSK je odlučio zaustaviti većinu svojih aktivnosti u Rusiji, uključujući daljnju ekspanziju i potpisivanja novih ugovora o najmu. Istodobno je donesena odluka o prekidu svih marketinških aktivnosti u Rusiji.

“Pomno pratimo situaciju u Rusiji i kontinuirano prilagođavamo naše poslovanje aktualnim okolnostima. Sada je vrijeme da reagiramo”, navodi Rune Jungberg Pedersen.

JYSK podrška kolegama u Ukrajini

Kroz suradnju s nevladinim organizacijama, JYSK trenutno distribuira deke, vreće za spavanje, poplune i mnoge druge potrebne proizvode izbjeglicama iz Ukrajine kao i onima u Ukrajini. Također, nastoji pomoći svojim zaposlenicima tako što je ukrajinskim kolegama u najkraćem mogućem roku isplatio plaće za sljedeća dva mjeseca.

Osnovani su JYSK timovi u državama koje graniče s Ukrajinom a njihov je zadatak osigurati pomoć ukrajinskim kolegama u osiguravanju smještaja i posla u zemlji za koju se odluče.

Međutim, iz mnogo zemalja u kojima JYSK posluje stigli su upiti JYSK management timu o mogućnostima da zaposlenici JYSKa izravno podrže svoje kolege iz Ukrajine. Kako bi se procedura pojednostavila, JYSK je osnovao zakladu gdje će zaposlenici diljem Europe imati priliku donirati za svoje  kolege iz Ukrajine.

Kompanija je otvorila fond uplatom prvih 1.000.000 DKK (otprilike 135.000 EUR), a svi zaposlenici JYSKa uskoro će dobiti priliku da izravno uplate sredstva ili da im se donacije odbiju od plaće.

Abeceda komunikacije