I u izazovnoj godini LIXIL bilježi rast prihoda i dobiti

Vodeći svjetski proizvođač inovativnih rješenja za gospodarenje vodom i stanovanje LIXIL objavio je poslovne rezultate za treće tromjesečje fiskalne godine koja završava zadnjim danom ožujka. Usprkos izazovima pandemije i svim promjenama na tržištu, korporacija nastavlja ostvarivati rast prihoda iz prethodnih godina, posebice zbog prometa na tržištima Sjeverne i Južne Amerike te Europe, kao i gospodarskog oporavka u regiji Azija-Pacifik:

„Rast cijena sirovina i troškova opskrbe utjecali su na ukupni profit, ali protumjere koje smo poduzeli – jačanje lanca opskrbe, digitalizacija te strukturne reforme unutar korporacije omogućile su nam rješavanje navedenih izazova. Izazovno radno okruženje će se vjerojatno nastaviti, ali naš smjer upravljanja ostaje isti, uz stavljanje naglaska na ublažavanje klimatskih promjena, održivo poslovanje, kružnu upotrebu resursa, razvijanje proizvoda od recikliranih materijala te kreiranje koncepta „pametnog doma“ za naše kupce diljem svijeta“ – izjavio je Kinya Seto, izvršni direktor korporacije LIXIL.

Financijski rezultati za prvih devet mjeseci

Unatoč usporavanju u trećem tromjesečju zbog poteškoća u nabavi i nestašice resursa koji su djelomično utjecali na poslovanje u Japanu, konsolidirani prihod za devet mjeseci porastao je 4 posto u odnosu na prethodnu godinu, na 1.074,4 milijardi japanskih jena. Prihodi od međunarodnih operacija porasli su za 20 posto u odnosu na prethodnu godinu i to na 337,7 milijardi japanskih jena.

U regiji EMENA (Europa, Bliski Istok, Sjeverna Amerika) LIXIL nastavlja biti fokusiran na razvoj proizvoda i usluga osmišljenih prema potrebama svojih korisnika. U vrijeme pandemije porasla je globalna potražnja za DIY („Uradi sam“) segmentom, na što su LIXIL i GROHE odgovorili lansiranjem GROHE QuickFix serije za preuređenje kuhinja i kupaonica uz posebno osmišljene alate, smjernice i video materijale. Primjerice, QuickTool kombinira uobičajene alate potrebne za ugradnju i održavanje GROHE kupaonskih slavina. Kada su u pitanju kuhinjske slavine, tu je sustav super-jednostavnog montiranja gdje nisu potrebni dodatni alati te jednostavni priručnici za instalaciju s kratkim uputama dopunjenima jasnim ilustracijama. Oni koji preferiraju videozapise pronaći će QuickVideos savjete i upute putem QR koda na pakiranju proizvoda. Na ovaj način kupac dobiva sve u jednom paketu.

Kako bi učvrstio globalne trendove vezane uz zdravlje i higijenske uvjete, LIXIL je proširio “Make a Splash!” partnerstvo s UNICEF-om kako bi se djeci i obiteljima u najgušće naseljenim zemljama svijeta omogućio pristup najboljim sanitarnim i higijenskim rješenjima. Partnerstvo je započelo 2018. godine i do sada je njime profitiralo 2,9 milijuna ljudi u Etiopiji, Keniji i Tanzaniji, a cilj mu je olakšati postizanje jednog od ciljeva UN-ovog Programa održivog razvoja do 2030.

Očuvanje vode i ublažavanje klimatskih promjena:

Kako bi postigao nultu emisiju CO2 do 2050. i pridonio održivom načinu života LIXIL provodi različite inicijative, a korporacija se odnedavno nalazi i na  Water Security A Listi  koju već tradicionalno objavljuje CDP, globalna neprofitna organizacija zadužena za vodeću svjetsku platformu za praćenje utjecaja na okoliš. Ovo je nastavak LIXIL 2050. vizije za očuvanje okoliša, postavljene s ciljem postizanja Ugljične neutralnosti i kružne ekonomije. 

Paradigma