U ZAGREBU PREDSTAVLJENA „BLACKBOOK CROATIA“ – NAJBOLJE OD HRVATSKE GRAFFITI SCENE

Ispred KGZ Knjižnice Marina Držića održana je promocija knjige koja objedinjuje radove najboljih hrvatskih graffiti umjetnika.

Blackbook Croatia“, knjiga u kojoj su po prvi put objedinjeni radovi gotovo cjelokupne hrvatske graffiti scene sinoć je predstavljena ispred KGZ Knjižnice Marina Držića.
Knjigu , koja je svojevrsni hommage ljudima koji su na početku stvaranja scene crtali, crtačima koji su trenutno aktivni da se predstave svojim radovima, ali i poticaj i ideja za razvitak individualnog stila svim budućim crtačima grafita,  predstavio je urednički tim Matija Vnučec, Alen Miler i Krešimir Golubić te Željka Miščin.

Kresimir Golubic, Matija Vnucec, Alen Miler

Tom prilikom, urednički tim izjavio je: „Nakon gotovo godinu i pol dana od početne ideje danas s ponosom možemo predstaviti knjigu s kojom smo vrlo zadovoljni  jer je u njoj okupljeno preko 90% ljudi koji se bave ovim specifičnom granom umjetnosti. U knjizi se nalaze radovi 192 umjetnika ulične umjetnosti iz Hrvatske, a zanimljivo je da je svaka
stranica unikatna i posebna na svoj način, od skica izvučenih samo olovkom do full color stranica obojanih  markerima, vodenim bojama i drugim slikarskim tehnikama.“
Na sam dan promocije knjige, u KGZ – Knjižnici Marina Držića, otvorena je i izložba originalnih skica koje su autori sakupili kroz rad na knjizi, a budući da su izloženi u samom izlogu, u njima ćete moći uživati i izvan radnog vremena knjižnice.                               
                                                 

 Željka Miščin, koordinatorica  KGZ – Knjižnice  Marina Držića izjavila je da je jako sretna da se promocija knjige održala u knjižnici Marin Držić, budući da s grafiterima surađuju već godinama,  organiziraju njihove izložbe i sa znatiželjom prate i podržavaju hrvatsku graffiti scenu.
Promociji su prisustvovali mnogi zaljubljenici u graffiti umjetnost, a održana je uz poštivanje svih epidemioloških mjera. „Blackbook Croatia“ može se nabaviti  u VBZ knjižarama, Rockmark knjižari i na graffitishop.hr od danas (26.1.) po cijeni od 250 kn.

PRiredba

Fotografija: Rene Karaman