Znanje predstavlja veličanstvenu priču koja slama srce i oduzima dah

Iz pera Kathleen Glasgow, nakladnička kuća Znanje donosi roman Kako se sprijateljiti s tamom, slojevitu priču o tuzi i obitelji te nevjerojatnoj ljubavi koja pomaže prebroditi najteže trenutke.

  • Ova knjiga je za one koji tuguju.
  • Ova knjiga je za one koji su nekoga izgubili.
  • Ova knjiga je za svako slomljeno srce koje traži svoj dom.

Autoričina je ovo posveta svima koji su se u nekom trenutku suočili s gubitkom i uvod u Kako se sprijateljiti s tamom, dirljivi roman o šesnaestogodišnjoj Tiger, čiji se život promijeni iz temelja nakon jednog telefonskog poziva.

U prijevodu Jane Merlin, roman Kako se sprijateljiti s tamom možete pronaćiu knjižarama diljem zemlje te u webshopu Znanje, po cijeni od 119,00 kn.

VIŠE O NASLOVU

Kako se sprijateljiti s tamom (How to Make Friends with the Dark) priča je o šesnaestogodišnjoj Tiger Tolliver koja živi s majkom June čiji je pretjerano zaštitnički odnos i kontrola nad svakim djelićem njezina tinejdžerskog života počinje sve više gušiti. I upravo u trenutku kad se Tiger odluči izboriti za svoje odluke i svoju samostalnost i kad konačno poljubi dečka koji joj se sviđa, jedan telefonski poziv preokrenut će cijeli njezin svijet naopako.

Najljepši je dan ljeta, a oko Tiger se odjednom spustila tama iz koje, čini se, nema izlaza.

Majka joj nikada nije govorila o njenom ocu, a bez ikoga od obitelji, Tiger je odjednom primorana cijeli svoj život spakirati u jedan ruksak i otići u udomiteljsku obitelj, gdje otkriva da bol poprima različite oblike.

Dok kroz njen život prolaze osobe uz koje će naučiti sve o patnji i gubitku, povjerenju i ljubavi, Tiger se čini da je možda ipak pronašla način kako da se sprijatelji s tamom…

RECENZIJE:

»Veličanstvena priča koja slama srce i oduzima dah.« Jennifer Niven

»Ovu iskrenu, snažnu i dirljivu meditaciju o gubitku i tuzi autorica stvara neustrašivom ljepotom. Upoznajemo Tiger Tolliver kad je najranjivija, u najtežim trenucima – a ipak nas nekako nauči kako da se otvorimo prema svjetlosti.« Julie Buxbaum

»Briljantno i moćno. Ovaj roman je na emotivnoj razini koju mnogi autori pokušavaju doseći, a samo rijetki uspiju.« Kami Garcia

O AUTORICI:

Kathleen Glasgow autorica je bestselera Sve moje rane u kojem je opisala svoja potresna iskustva iz mladosti, te iskustva mnogih djevojaka koje prolaze kroz teško iskustvo samoozljeđivanja. Kako se sprijateljiti s tamom njezin je hvaljeni drugi roman koji govori o tuzi te kako se nositi s gubitkom voljene osobe. Živi i piše u Tucsonu u Arizoni. Više o autorici možete saznati na kathleenglasgowbooks.com.

Prijevod: Jana Merlin, ISBN: 978-953-360-268-4, Cijena:  119,00 kn

Znanje