POSJETITE SPEKTAKULARNU IZLOŽBU NENADA VORIHA U LAUBI

Lauba- kuća za ljude i umjetnost 6. veljače u 19 sati predstavlja otvorenje izložbe „Never Stop the Action“ slikara Nenada Voriha.

Svatko tko prati rad Nenada Voriha, umjetnika koji na domaćoj slikarskoj sceni djeluje od kasnih osamdesetih godina, zna da je njegov neiscrpni izvor stvaralačkog interesa grad, odnosno metropolis. Grad kao simbol modernosti i dinamike, kao živi organizam koji se stalno mijenja. Premda Vorihovi neboderi i bliješteća svjetla velegrada naslućuju prisutnost čovjeka, ljudske figure nisu prikazane. Čovjek pred gradom ostaje malen i nevažan.

S druge strane, urbano je tkivo u službi čovjeka, dio kolektivne svijesti i spomenik najvećim dostignućima civilizacije. Vorih je slikar stvarnih megalopolisa poput New Yorka ili Šangaja, a njegovi prikazi gradova su grupni portreti današnjeg svijeta.

Izložba okuplja radove koji su nastajali posljednjih dvadesetak godina i koji zorno prikazuju Vorihove iskorake u konstantnoj reinterpretaciji istog motiva. Svi radovi su na prodaju, a izložba će biti otvorena za posjetitelje do 18. veljače.

PR