SAJAMSKI POPUSTI U ZNANJU i fantastični noviteti naklade Znanje i Vorto Palabra

Znanje se pobrinulo studeni 2020. učiniti šarenim i veselim svojim vjernim čitateljima. Tako u tjednu od 9. do 15. studenoga u knjižarama Znanje i na webshopu znanje.hr nudi sajamske popuste na gotovo sve naslove naklade Znanje i Vorto Palabra (od -20% na najnovije, pa sve do -70% na starije naslove), te na brojne naslove drugih hrvatskih nakladnika i strane knjige. U okviru webshopa, sve narudžbe iznad 150 kn ostvaruju besplatnu dostavu.

Čitatelje će razveseliti i nekoliko novih svjetskih bestselera naklade Znanje. Od već poznatih autora tu su novi romani Karin Slaughter (Slagalica), W. Bruce Camerona (Putovanje jednoga psa) i Candace Bushnell (Ima li još seksa u gradu?), a među novim imenima Znanje predstavlja prijevode autora poput Carla Lucarellija (Glasovi u tami), Lare Prescott (Čuvarice tajni) i Taffy Brodesser-Akner (Fleishman je u nevolji). Među naslovima za djecu ističu se nova izdanja Vještica i Fantastičnog gospodina Lisca Roalda Dahla, te Grad od blatafinale trilogije o afganistanskim djevojčicama spisateljice Deborah Ellis

Novi roman jedne od najpopularnijih svjetskih autorica trilera Karin SlaughterSlagalica – uzbudljiviji je, provokativniji i napetiji od ičeg drugog što je dosad napisala. Mračne i sablasne atmosfere, Slagalica je misterij čija se poglavlja izmjenjuju između prošlosti i sadašnjosti s nevjerojatnim zapletima i neočekivanim obratom na kraju koji ističe ovaj roman u moru drugih. Karin Slaughter dosad je objavila 20 romana koji su prevedeni u 120 zemalja i prodani u više od 35 milijuna primjeraka. Njezini romani čine serijali o Sari Linton i Willu Trentu, kao i samostalni romani Grad murjaka (nominiran za nagradu Edgar), te Zgodne djevojke, Dobra kći i Slagalica koje su se odmah nakon objavljivanja popele na vrh ljestvice bestselera Sunday Timesa. Slagalica je trenutačno je u produkciji za Netflix, a ostali romani iz serijala o Willu Trentu bit će ekranizirani kao televizijske serije.

Nakon fantastičnog bestselera Smisao života jednoga psa, W. Bruce Cameron se još jedanput približava ljubiteljima životinja pružajući domišljat uvid u život iz pseće perspektive. Putovanje jednoga psa nije samo još jedna topla pseća priča, nego šarmantan i dirljiv roman o nadi, ljubavi i beskrajnoj odanosti što nadilazi sve prepreke, u kojem se postavlja pitanje skrbimo li se mi za naše ljubimce ili se zapravo oni skrbe za nas. Dražestan i topao, ovaj roman nesumnjivo je još jedan Cameronov hit.

Dvadeset godina nakon što je svojom pronicljivom, poticajnom prvom knjigom Seks i grad preobrazila krajolik pop kulture i dejtanja s pomoću detaljnih opisa rituala parenja manhattanske elite, Candace Bushnell donosi novu knjigu o divljinama i opasnostima seksa i izlaženja nakon pedesete. Ima li još seksa u gradu? prati skupinu prijateljica koje se sele između Manhattana i ladanjske enklave zvane Village te se pokušavaju snaći usred suvremenog fenomena dejtanja nakon pedesete. Ovo je neizostavan nastavak jedne od najrevolucionarnijih knjiga o vezama dvadesetog stoljeća iz pera svjetski poznate društvene komentatorice.

Iz pera Carla Lucarellija, talijanskog pisca noir romana od kojih su mnogi pretočeni u filmove i serije, koji je za vlastito pisanje dosad dobio petnaest što talijanskih, što međunarodnih nagrada i priznanja, Znanje predstavlja prijevod romana Glasovi u tami, kojeg kritika naziva talijanskom verzijom Hannibala Lectera. S briljantno psihotičnim negativcem koji zasjenjuje ostale likove i vrtoglavom radnjom koja nikad ne usporava radi pukog fraziranja, ovo je malo remek-djelo talijanskog noira koje kroz priču o ljubavi i samoći vješto dozira emocionalnu napetost i dramske obrate.

Uzbudljiv roman Čuvarice tajni nadahnut je istinitim događajima, planom obavještajne agencije CIA da najveću ljubavnu priču 20. stoljeća, Doktora Živaga, iskoristi kao oružje protiv sovjetskog sistema. Lara Prescott isprepleće ljubavnu priču Pasternaka i njegove dugogodišnje ljubavnice Olge Ivinskaje, i pripovijest o dvjema ženama koje dar za čuvanje tajni katapultira u svijet opasnosti, ljubavi i međunarodne špijunaže. Dok nas vodi od Moskve do gulaga, od Washingtona do Pariza i Milana, ovaj roman osjećajno, vjerodostojno i s posebnom pažnjom za povijesne detalje pripovijeda o napetim vremenima i iznimnim a nevidljivim ženama koje su ih obilježile. Kad je objavljena, knjiga je začas postala bestseler New York Timesa, bila je u užem izboru za prestižnu Nagradu Edgar Allan Poe u kategoriji najboljeg prvijenca, te je dosad objavljena ili će to uskoro biti u čak 30 prijevodnih izdanja diljem svijeta.

Iskrena, moćna i nevjerojatno briljantna priča Fleishman je u nevolji iz pera Taffy Brodesser-Akner počinje kao zabavna priča o sredovječnom Njujorčaninu koji istražuje aplikacije za neobavezan seks, a završava kao feministički tekst koja vas pogađa u srž. Od samog početka roman Fleishman je u nevolji prepun je mudrosti i zanimljivih opažanja o današnjem svijetu. Međutim, na eksplozivnim posljednjim stranicama čitatelj postaje istinski svjestan njegove briljantne snage. Ovo je gorko sladak, bolno smiješan i, na kraju, dirljiv i human portret suvremene ljubavi i braka koji podsjeća na velike romane šezdesetih i sedamdesetih godina. Žestok i oštrouman, pametan i smiješan – to je Philip Roth ili John Updike u svom najboljem izdanju. Fleishman je u nevolji autoričin je prvi roman za koji je nominirana za nagradu Women`s Prize For Fiction 2020.

Ove jeseni Znanje donosi i nekoliko knjižnih poslastica za mlađe čitatelje. Pun zabave i akcije, dječji klasik Vještice iz pera omiljenog Roalda Dahla mračan su i duhovit roman fantastike o pustolovinama jednoga dječaka i njegove bake u svijetu u kojem tajna društva vještica kane uništiti djecu. Sa sjajnim ilustracijama Quentina Blakea, Vještice od 1983. kad su prvi put objavljene ne prestaju očaravati djecu diljem svijeta, kao i njihove roditelje. Također iz pera fantastičnog gospodina Dahla, Znanje donosi prijevod romana Fantastični gospodin Lisac, koji će naći će svoje mjesto na policama i u srcima najmaštovitijih mladih čitatelja. Na police stiže i finale trilogije o afganistanskim djevojčicama, prodane u više od dva milijuna primjeraka diljem svijeta. Grad od blata iz pera Deborah Ellis donosi priču o djevojčici Shauziji koja mora prosjačiti kako bi dobila hranu i novac, i svake noći traži neko sigurno mjesto na kojem će prespavati. Ali, je li to gore od toga da cijeli život provede u izbjegličkom kampu? Moćna i dirljiva priča o hrabroj i upornoj djevojčici koja nastoji upravljati svojim životom.

Knjigoljupce će bez sumnje razveseliti i odlična ponuda noviteta naklade Vorto Palabra, koji će se isto u tjednu od 9. do 15. studenoga naći na sajamskim popustima, a među kojima se ističu Kao voda za čokoladu Laure Esquivel, Anna Niccola Ammanitija, te Parovi u zatočeništvu Esther Perel. Prije trideset godina, Laura Esquivel napisala je roman Kao voda za čokoladu, koji je u rekordnom roku postao svjetskom senzacijom; dvije godine bio je najprodavaniji roman u Meksiku, godinu i pol proveo je na američkoj listi najprodavanijih knjiga, preveden je na 36 jezika, a diljem svijeta prodao se u nevjerojatnih sedam milijuna primjeraka. Jedno od najuspješnijih djela hispanske književnosti, originalno duhovita, čarobno dirljiva i neumitno tragična, ova ljubavna pripovijest osvojit će vas kao što je svojim istinskim životnim šarmom osvojila srca milijuna čitatelja širom svijeta.

Kroz formu romana distopije ili moderne apokalipse, Niccolo Ammaniti u romanu Anna predstavlja svijet bez budućnosti, paradoks života u kojem ni preživjela djeca ne nose svjetlo nade i bolje budućnosti, sputana unaprijed ograničenim vijekom trajanja. Ammaniti je majstor spajanja nespojivog. Istovremeno blistava i nježna, zastrašujuća i napeta, Anna je priča o ljubavi i osamljenosti; poziv na humanost i ljudskost. Ova priča pokazat će sva bolna mjesta našeg svijeta i univerzalnost te boli, te ostavljajući ipak tračak nade i vjere, podsjetiti nas koliko smo daleko spremni ići kako bismo preživjeli.

Priručnik Parovi u zatočeništvu iz pera jedne od najcjenjenijih svjetskih stručnjakinja na polju erotske inteligencije Esther Perel, donosi nov pogled na prisnost i seks. Perel piše o erotizmu i poetici seksa, o prirodi erotske žudnje i njezinim pratećim dilemama, te na lucidan i angažiran način postavlja pitanja na koja nije moguće jednostavno odgovoriti. Kad nekoga volite, kakav je to osjećaj? A kad za nekim žudite, kako se to razlikuje? Kroz pregršt analiza slučajeva i žustru raspravu, Perel pokazuje načine na koje je moguće ostvariti uzbudljiviji, zabavniji, pa čak i poetičniji seksualni život u ozbiljnim vezama.

Spomenuti naslovi dostupni su u knjižarama Znanje i na webshopu znanje.hr uz besplatnu dostavu za narudžbe iznad 150 kn, a u razdoblju od 9. do 15.11. naći se na fantastičnim sajamskim popustima.

Znanje