K-Pop senzacija Blackpink osvojila TikTok

Što dobijemo kada spojimo TikTok – trenutno najbrže rastuću društvenu mrežu na svijetu i Blackpink – korejsku glazbenu pop-grupu koja je prošli tjedan potpuno „srušila“ YouTube, oborivši rekord za najviše pregleda u 24 sata, sa čak 82,4 milijuna pregleda na svom najnovijem glazbenom spotu?

Odgovor je kampanja #danceAwesome, kao nagrade, obaranje rekorda i milijuni pozitivnih reakcija. S obzirom na to da je nedavno predstavljena suradnja planetarno popularnog K-Pop benda s grupom BTS, Samsung je prigodno s posebnim izdanjem uređaja Galaxy S20+ i Galaxy Buds+, udružio snage s još jednom korejskom senzacijom i pokrenuo zanimljiv trend na TikTok platformi. Blackpink je četvoročlana glazbena grupa koja je za samo četiri godine postojanja uspjela ostvariti preko 40 milijuna pretplatnika na YouTube-u. Ovo je također i prvi ženski bend koji svoju glazbu ne izvodi na engleskom jeziku, a dospio je na čuvenu top listu magazina Billboard.

Djevojke iz grupe Blackpink osmislile su simpatičnu koreografiju na zaraznu melodiju u kojoj se ritmično ponavljaju riječi „sjajan zaslon, vrhunska kamera, dugotrajna baterija“, ističući kvalitete koje su korisnicima kod telefona najvažnije, a koje odlikuju i novu Galaxy A seriju.

Kao što se moglo i očekivati, odaziv mladih ljudi i obožavatelja grupe Blackpink je diljem svijeta bio fantastičan – 4,7 milijuna njih se priključilo izazovu #danceAwesome i snimilo svoju verziju koreografije u čast modela iz Galaxy A serije, a ostvareno je i više od 20,2 milijardi pregleda na TikTok-u. Također, kampanja je od strane brojnih stručnjaka iz područja dizajna i umjetnosti ocijenjena iznimno kreativnom i inovativnom, što je dodatna potvrda njenoj kvaliteti.

U nastavku pogledajte neke od najuspješnijih #danceAwesome TikTok-ova: https://www.youtube.com/watch?v=vhG3tZ1u-mU.

mpr