Tifon dobio priznanje za izvrsno upravljanje ljudskim resursima

Nakon prolaska kroz opsežan proces certifikacije, tvrtka Tifon d.o.o. postala je najnoviji nositelj certifikata Poslodavac Partner. Riječ je o prestižnom priznanju za izvrsnost u upravljanju ljudskim resursima koje konzultantska kuća SELECTIO već petnaest godina dodjeljuje onim kompanijama koje zadovolje standarde izvrsnosti u 45 ocjenjivanih HR procesa.

U Tifonu su se kroz proces certificiranja najviše istaknuli svojom brigom za zaposlenike te je u tom području tvrtka postigla i najviše bodova. Brojne su inicijative kojima je Tifon pokazao kako su u kompaniji zaposlenici na prvom mjestu – ravnoteža poslovnog i privatnog života promiče se fleksibilnim radnim vremenom, fleksibilnim korištenjem godišnjeg odmora i omogućenim radom od kuće, a tu su i inicijative za roditelje kao što je slobodan dan za prvi dan škole prvašića, Dan dječje radosti te dar za dijete. Uz to, promovira se i zdravlje zaposlenika kroz predavanja na temu zdrave prehrane, dostavu svježeg voća, organiziran Sportski dan zaposlenika Tifona te poticanjem zaposlenika na sudjelovanje u utrkama kao što su B2Run i Terry Fox Run.

Nadalje, u Tifonu veliku pažnju posvećuju razvoju zaposlenika, poticanju različitosti i ostavljanju traga u zajednici. Edukacije su u kompaniji dostupne svim razinama zaposlenika, a u 2019. godini ih je pohađalo preko 70% zaposlenika. Kompanija se može pohvaliti podjednakim brojem žena i muškaraca na rukovodećim pozicijama, a ženski leadership se u kompaniji promovira i kroz sudjelovanje na različitim edukacijama i konferencijama (FEMP, Women Leadership). Uz to, u Tifonu se organiziraju i različite društveno korisne akcije poput sadnje drveća, prikupljanja sredstava za neprofitne udruge, čišćenja šume te se potiče dobrovoljno davanje krvi.

Kako bi se približili novim potencijalima na tržištu rada, Tifon sudjeluje u GROWWW programu MOL grupe kroz koji se zapošljavaju mladi talentirani pripravnici, a praksa je omogućena i učenicima srednjih strukovnih škola, uz mentora koji prati njihov rad.

Siniša Komnenović, Predsjednik Uprave, primio je certifikat Poslodavac Partner od Aleksandra Zemunića, člana Uprave tvrtke SELECTIO.

Zaposlenici su naš najvrjedniji resurs stoga smo iznimno ponosni na ovaj certifikat, jer on potvrđuje važnost Ljudskih potencijala u Tifonu i napore koje ulažemo u razvoj i zadovoljstvo naših zaposlenika te stvaranje motivirajuće radne okoline. S našim zaposlenicima kontinuirano komuniciramo, potičemo davanje povratne informacije, iznošenje stavova i sve nam to uvelike pomaže da se što bolje prilagodimo novim situacijama, uvjetima i jačamo međuljudske odnose. Ovaj nam je certifikat velika motivacija za dalje.,“ istaknuo je Siniša Komnenović, Predsjednik Uprave.

Iznimno mi je drago da je Tifon jedna od tvrtki nositelja Certifikata, koji nam daje dodatnu motivaciju za održavanje i unaprjeđenje svih procesa upravljanja ljudskim potencijalima“, izjavila je Hana Naoulo Bego, Voditeljica ljudskih potencijala.

Trenutno je 58 nositelja Certifikata u Hrvatskoj, Austriji, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Makedoniji, Rusiji, Sloveniji i Srbiji. Projekt Certifikat Poslodavac Partner podržava generalni pokrovitelj portal MojPosao i poslovni tjednik Lider kao medijski pokrovitelj. Više o projektu Certifikat Poslodavac Partner možete doznati na stranici projekta www.poslodavacpartner.org.

Selectio