Centar za trudnice i mlade mame – MamaSoon

U Novom Zagrebu, na Kajzerici otvorio se centar za trudnice i mlade mame – MamaSoon, koji obuhvaća sve ono što trudnicama i mladim mamama treba na njihovom roditeljskom putu.

Maja Džapo

Maja Džapo, osnivač centra Mama Soon, nakon 18 godina provedenih u poslovnom svijetu, kao majka troje djece, odlučila je pokrenuti jednu pozitivnu priču, jer kaže da je i njoj samoj tijekom trudnoće falilo da na jednom mjesto može pronaći sve što joj je za trudnoću i majčinstvo potrebno. Mama Soon u svojoj ponudi ima puno različitih usluga:

  • od pružanja edukacija, interaktivnih radionica za trudnice i mlade mame pod stručnim vodstvom renomiranih liječnika,
  • masaža za trudnice i mame, koje vode fizioterapeuti a pri čemu mlade mame mogu doći sa svojom bebicom i ostaviti ju u sigurnim rukama,
  • vježbanja za trudnice, mame i bebe te zaposlene žene,
  • raznih kozmetičkih usluga kao što su depilacije posebnim, perla voskom, njega ruku/nogu, trajni lak itd
  • do proizvodnje trudničke odjeće, najma svečanih i onih manje svečanih haljina za trudnice i dojilje i još puno toga.
  • U trudnoći je puno nepoznanica, pitanja, brojnih strahova, stoga je Mama Soon oformirio tim ljudi – ginekologice, nutricionistice, psihologice, pedijatrice, fizioterapeuta, doule, te patronažne sestre dodatno certificirane za savjetovanje praktičnih vježbi za dojenje s ciljem da buduće majke dobiju kvalitetne, provjerene informacije koje joj daju saznanja o trudnoći, samom porodu i njezi bebe koja dolazi. Radi se u malim grupama od nekoliko trudnica (5-7 trudnica) , prijateljskom ozračju, ugodnoj atmosferi gdje svaka trudnica tijekom stručnih predavanja može pitati sve što ju zanima, podijeliti svoje iskustva i poslušati savjete ostalih trudnica.

Pobrinuli smo se i za vanjski izgled, koji je svakoj ženi vrlo važan, te pokrenuli domaću proizvodnju izuzetno kvalitetne odjeće za trudnice koja je udobna i nosiva, a opet elegantna i lijepa. Također, svjesni smo da posebne prigode zahtijevaju posebnu, svečanu odjeću i da nije ekonomično kupovati haljine koje možda kasnije nećete moći nositi. U Mama Soon haljinu možete iznajmiti i zablistati. Za još veću ekonomičnost imamo i prodaju kvalitetne rabljene trudničke odjeće s vrlo povoljnim cijenama koju naše trudnice mogu isprobati u našem prostoru.

Određene kompanije su također prepoznale važnost ovog projekta te su se odlučile uključiti i svojim zaposlenim trudnicama, mladim mamama i onima koji to žele postati, omogućiti razne edukacije kako bi bile bezbrižne u danima pred njima. U doba interneta, Googla i rekla-kazala informacija,  trudnice su vrlo često zbunjene ili krivo usmjerene. To je vrlo osjetljivo životno doba ne samo za samu ženu i njezinu obitelj, nego i tvrtku  u kojoj je zaposlena, te za društvo kao cjelinu. Pravilna edukacija je izuzetno bitna. Jako nam je drago da je dio kompanija to prepoznalo. Ukoliko mislite da bi i vaša kompanija bila zainteresirana za suradnju, javite se na info@mamasoon.hr i mi ćemo ih rado kontaktirati.

Puno toga mi u Mama Soon organiziramo i radimo, dođite i provjerite, a do tada nas pronađite na webu (www.mamasoon.hr)!”

Maja Džapo

Fotografija: Rene Karaman