Nastavlja se isporuka opreme Kliničkoj bolnici Merkur iz humanitarne akcije „Zaštitimo i mi njih – Uključi se i ti“ – počela isporuka 1500 naručenih vizira

Nakon što je bolnici isporučena prva količina potrebnih dezinficijensa i zaštitnih navlaka, danas je počela i isporuka 1500 naručenih vizira. Ovi viziri napravljeni su u hrvatskom poduzeću Hladni Val koje se nalazi u Industrijskom parku Nova Gradiška, a prethodno su prošli test za primjenu u bolnici. Izrada ovih vizira financirana je iz sredstava prikupljenih akcijom Rotary kluba Zagreb Medveščak, a omogućit će zaštitu medicinskog osoblja od širenja zaraze, a time i pacijenata.

Podsjećamo, osoblje Kliničke bolnice Merkur zbog smanjenih kapaciteta drugih zagrebačkih bolnica stradalih u potresu skrbi o iznimno velikom broju prije svega onkoloških, hematoloških te pacijenata s transplantacijama, te drugih bolesnika kojima je nužna intenzivna terapija i skrb, ali i trudnica. Ovim pacijentima, koji su danas više nego inače izloženi riziku po svoje zdravlje i život, nužno je omogućiti redovitu skrb, sigurnu terapiju i boravak u bolnici. Zato je Rotary klub Zagreb Medveščak pokrenuo je humanitarnu akciju prikupljanja novčanih sredstava za zaštitnu opremu, dezinficijense i aparate potrebne Kliničkoj bolnici Merkur.

„Hvala svima koji su već podržali našu akciju u kojoj je do sada prikupljeno više od 60 tisuća kuna. Kroz ovu akciju smo zajedno osigurali određenu količinu potrebnih dezinficijensa (u suradnji s Meteor grupom i Labudom), kupovinu zaštitnih navlaka za cipele te sada i isporuka zaštitnih vizira izrađenih na 3D printerima. Kako bismo nastavili s nabavom potrebne opreme, pozivamo i dalje građane i poslovne subjekte da podrže našu akciju.Pomognimo liječnicima u borbi protiv ove zaraze i zaštitimo ih. Oni će tako moći obavljati svoj težak i predan rad, ali i prevenirati mogućnost širenja koronavirusa među najosjetljivijim pacijentima“ poručuju iz Kluba.

Donacije se mogu izvršiti klikom na ovaj link koji omogućava izvršavanje uplate te daje uvid u stanje uplata.

Alert