Održan tradicionalan Valamarov Obiteljski dan

Prosinac u Valamaru obilježio je sada već tradicionalan Obiteljski dan – Valamar Family Day. Oko 300 djece zaposlenika Valamara provelo je dan sa svojim roditeljima upoznajući se s njihovim poslovima, a pridružili su im se i brojni drugi članovi obitelji, pa je tako u okviru Obiteljskog dana Valamarova upravna zgrada u Poreču ugostila više od 500 ljudi.

U Valamaru je organiziran bogat program za djecu zaposlenika svih uzrasta – od kreativnih radionica poput crtanja i kreiranja prospekata, izgradnje hotela od lego kocki i od recikliranog materijala, sve do radionica poput „Što želim biti kad odrastem?“. U porečkoj Upravnoj zgradi djeca su uživala i u mini igraonici za najmanje posjetitelje, mini voznom parku te kreativnom Maro kutku. Organizirana je i edukacijska radionica „Morski svijet izbliza“ s ciljem boljeg upoznavanja morskih organizama Jadranskog podmorja, a kroz prigodnu predstavu djeca su saznala sve o pustolovinama Valamarove maskote – račića Mara. Djeca su imala mogućnost sudjelovati i na radionici „Imagination Playground“, gdje na zabavan način uče i razvijaju kreativnost i samopouzdanje, a kućama su otišli s prigodnim darovima i zajedničkom fotografijom s maskotom Marom.

U sklopu Valamar Family Day programa organizirano je i predstavljanje najvećeg projekta u hrvatskom turizmu u koji Valamar planira ukupno uložiti 1,5 milijardi kuna. Sveobuhvatno uređenje nove zone Pical, građanima Poreča će, uz 20.000 m2 uređenih plaža i šetnica uz more otvorenih svima, donijeti i četiri kilometra dugu uređenu rekreacijsku stazu, unutarnji sportski bazen s pet plivačkih staza koji će raditi cijelu godinu te vanjski plimni morski 50-metarski bazen što će zasigurno potaknuti daljnji razvoj sportova na vodi i općenito razvoj sporta na Poreštini.

Posebna briga posvećena je uređenju hortikulture i očuvanju šumice u zoni Pical, što uključuje i sadnju novog drveća, raslinja i ukrasnog bilja kako bi se sačuvala posebnost zelene zone Picala. Projekt predstavlja transformaciju porečkog turizma prema onom više kvalitete, koji će otvoriti 500 cjelogodišnjih radnih mjesta, dovesti goste bolje platežne moći, povećati potrošnju, produljiti turističku sezonu i poboljšati kvalitetu plaža i šetnica u zoni Pical za građane i goste grada Poreča.

404