TRIO ELOGIO – PETRIT ÇEKU, PEDRO RIBEIRO RODRIGUES I TOMISLAV VUKŠIĆ U HRVATSKOM GLAZBENOM ZAVODU

U nedjelju, 10. studenoga, u 20 sati, Trio Elogio izvest će djela Mozarta, Rahmanjinova, Ruždjaka i Schuberta na koncertu povodom obilježavanja 10. obljetnice ansambla i predstavljanja svog novog albuma.

Jedan od rijetkih stalnih gitarskih trija na svijetu – Trio Elogio, slavi 10. godinu osnivanja i kontinuiranog nastupanja. Zagrebačka će publika imati priliku slušati slavljenički koncert na kojemu će gitaristi Petrit Çeku, Pedro Ribeiro Rodrigues i Tomislav Vukšić predstaviti i svoj novoizdani album.

Vođeni željom za sviranjem djela velikih kompozitora klasične glazbe koja nije moguće izvoditi na jednoj gitari, veliki dio repertoara trija Elogio čine obrade orkestralnih i klavirskih kompozicija. Tako se i na program ovog koncerta nalaze klavirska djela Mozarta, Schuberta i Rahmanjinova u Çekuovoj obradi za 3 gitare i jedno originalno djelo za gitaru Marka Ruždjaka.

Trojica gitarista proizašla su iz tzv. Zagrebačke gitarske škole, iz majstorskog razreda prof. Darka Petrinjaka i Muzičke Akademije u Zagrebu, no ovi glazbenici, i bliski prijatelji, žive i djeluju u različitim sredinama čime dodatno ističu svoju glazbenu i kulturnu raznolikost. Bilježe niz zapaženih gostovanja na značajnim festivalima u Hrvatskoj i inozemstvu. Trio je upravo završio snimanje svog prvog albuma pod nazivom Mozart/Ruždjak/Dvořák u izdanju BuntArta.

Gostovanje u HGZ-u finale je turneje po Hrvatskoj, Sloveniji i Makedoniji gdje će trio prvi put nastupiti u novoj zgradi Makedonske Filharmonije. U pauzi koncerta publika će moći kupiti novi CD po promotivnoj cijeni, kao i degustirati portugalsko vino, pod pokroviteljstvom Portugalske Ambasade.

Ulaznice se kupuju na blagajni Hrvatskog Glazbenog Zavoda, Gundulićava 6, Zagreb. Za sve informacije u vezi s ulaznicama i programom javiti se na blagajna@hgz.hr ili na 01 4830 822.  

PR

Fotografija: Romano Grozić