Omiljeni umjetnik iz svijeta mode prilagođava klasična remek djela Instagram generaciji

Digitalni umjetnik HeyReilly dao je novi izgled tradicionalnim djelima Van Gogha, Botticellija i Da Vincija, prilagodivši ih u potpunosti digitalnoj generaciji. Koristeći novi Samsung Galaxy Note 10+, ovaj modni dizajner i ilustrator stvorio je digitalnu kolekciju remekdjela pod nazivom Mobile Masterpieces. Ova kolekcijaprilagođena je publici 21. stoljeća, a oživljava brojne europske umjetnine među kojima je i Veemerova „Djevojka sa bisernom naušnicom“.

Ovo je prvi put da HeyReilly koristi pametni telefon za stvaranje i dijeljenje svojih kultnih djela. Kako bi svoja remek djela podijelio široj publici,Reillydruštvene mreže koristi kao galeriju koja inspirira fanove i potiče ih na razmišljanje, kako o samoj umjetnosti tako i o kreativnim alatima na dohvat ruke.Samsung Galaxy Note 10+ korišten je tijekom cijelog kreativnog procesa – od pronalaska inspiracije, snimanja i fotografiranja do uređivanja i dijeljenja gotovih umjetničkih dijela. Također, iskorištene su sve prednosti ovog pametnog telefona, poput S Pen olovke, vrhunske kamere, AR Doodle funkcije, profesionalnog softvera za uređivanje video sadržaja, snažne baterije i do 1TB interne memorije.

Društvene mreže pokreću nove načine stvaranja, dijeljenja i konzumiranja umjetnosti. Činjenica da je hashtag #art na Instagramu korišten više od 334 milijuna puta u 2019. godini pokazuje kako je ova društvena mreža omiljena među ljubiteljima umjetnosti diljem svijeta. Čak 80% kolekcionara umjetnina Instagram koristi kako bi otkrili nove umjetnike, dok 75% ovdje nalazi radove koje želi kupiti.

Digitalna remek djela umjetnika uključuju: Selfie Portret, Damu s mops-žabom, Zagonetni osmijeh, Djevojku s crvenim nosom i Veneru osmijeha. Sva djela od sada se mogu preuzeti na Samsung online zajednici umjetnika Galaxy PENUP.

Selfie portret

Koristeći neviđenu preciznost S Penolovke, kao i Air Actionsfunkciju, HeyReilly je spojio svoj selfie s kultnom slikom poznatog postimpresionista. Pomoću alata AR Doodle, proširena stvarnost sada se može izravno skicirati u sliku, pretvarajući je u pokretnu sliku.

Dama s Mops-žabom

Kako bi obilježio 500. obljetnicu smrti Leonarda da Vincija, HeyReilly je pomoću značajke MotionPortrait oživio prepoznatljivu Damu s hermelinom, čija se originalna verzija nalazi u Nacionalnoj galeriji u Krakowu. Dio ovog djela pretvorio je u mopsa, pasminu poznatu po tome što je čovjeku vjeran prijatelj.

Zagonetni osmijeh

Najfotografiranije umjetničko djelo 21. stoljećadoživjelo je svojevrsni makeover i to zahvaljujući naprednim značajkama S Pen olovke.

Djevojka s crvenim nosom

Umjetnikov poznati i tajanstveni izraz lica sa slike “oživljen” je pomoćuNote10+ multimedijskih značajki za uređivanje videa.

Venera uz osmijehe

HeyReilly je ovoj božici ljubavi i ljepote dao ironičan i moderan izgled, koristeći S Pen olovku i Lassoalat za rezanje i izradu kolaža.

„Moj Instagram profil je poput galerije – prostor pun pozitivne energije u kojem dijelim svoje radove kao umjetnik, modni i grafički dizajner. To znači da se stalno moram prilagođavati i razvijati svojia djela, kreativni proces i inspiraciju kako bi i dalje mogao stvarati iznimne sadržaje. Note10 + oslobodio me monitora i miša i pomogao mi da cijeli proces dosegne višu razinu. Humor je oduvijek bitan dio moje umjetnosti i ako ovaj niz djela nekoga potakne na smijeh, makar na nekoliko sekundi, ja ću biti sretan čovjek.“, ističe HeyReilly.

„Galaxy Note omiljen je među korisnicima jer kombinira moćne značajke performansi i produktivnosti s jedinstvenim značajkama koje potiču kreativnost i inovativnost. Ovo partnerstvo proširuje mogućnosti novog Note10 + uređaja, omogućujući korisnicima stvaranje i dijeljenje – gdje god se nalaze.“, istaknuo je Pavle Zobundžija, direktor odjela telekomunikacija Samsung Electronics regije Adriatic.

Više informacija o projektu možete pronaći na ovdje.

mpr