Aktualna Miss Universe Mia Rkman riješila se dioptrije i sa savršenim vidom kreće u završne pripreme za svjetski izbor

Nova hrvatska Miss Universe Mia Rkman podvrgnula se laserskom skidanju dioptrije i riješila je svoj dugogodišnji problem s vidom operativnih zahvatom koji je prošli četvrtak obavljen u Klinici Svjetlost. Rješavanje problema s vidom jedan je od koraka za koji se Mia Rkman odlučila u fazi priprema uoči odlaska na završno natjecanje i izbor svjetske Miss Universe koje će se održati krajem godine.

„Odmalena imam problema s vidom. Iako sam naočale smatrala zanimljivim modnim dodatkom, ispunjavanje svakodnevnih obveza s njima je postajale sve teže – od sportskih aktivnosti do gledanja na mikroskop na fakultetu.“, istaknula je Mia Rkman, studentica sanitarnog inženjerstva i dodala: „Operacija je bila bezbolna i trajala je desetak minuta, a odmah nakon zahvata mogla sam savršeno vidjeti bez ikakvih pomagala. Sigurna sam kako će mi ovaj zahvat i besprijekoran vid pomoći da još bolje predstavim Hrvatsku na svjetskom izboru koji me očekuje te se nadam odličnom rezultatu.“

Detaljan pregled prije same operacije napravio je dr. Krešimir Gabrić, a sam zahvat izveo je prof. dr.sc. Nikica Gabrić, ravnatelj Klinike Svjetlost.

„Mia je bila odličan kandidat za skidanje dioptrije, a i odličan je pacijent. Na pregledu je nakon detaljnih snimanja ustanovljeno da može pristupiti laserskom skidanju dioptrije te da je za nju najbolje rješenje zahvat najnovijom FemtoLASIK metodom, koja je jedna od najčešće izvođenih metoda danas u svijetu. Vjerujem da će Mia sada s lakoćom obavljati svakodnevne aktivnosti i želimo joj puno uspjeha na nadolazećem izboru.“, istakno je prof. Gabrić.

Hrvatska Miss Universe Mia Rkman lasersko skidanje dioptrije obavila je u Klinici Svjetlost, vodećoj oftalmološkoj ustanovi koja je bila začetnik laserskog skidanja dioptrije u Jugoistočnoj Europi još od 1998. godine kada je prof. Nikica Gabrić prvi na ovim prostorima izveo taj zahvat. Klinika Svjetlost najveća je i najopremljenija očna klinika u regiji i pruža potpunu oftalmološku uslugu, od najosnovnijih pregleda očiju do kompleksnih operativnih zahvata. Klinici Svjetlost je u 22 godine rada povjerenje za brigu o svojim očima dalo više od 350.000 zadovoljnih pacijenata, a među njima i brojne svjetski poznate zvijezde poput Ivane Trump, Armanda Assantea, Franca Nera i brojnih drugih.

mpr