PRVO IZDANJE FRESH MOUNTAIN FESTIVALA ZAPALILO JE FRANCUSKE ALPE

Kreatori dobro poznatog Fresh Island festivala odlučili su vruću ljetnu atmosferu sa Zrća premjestiti u totalno drugi scenarij, na snježne vrhove francuskih Alpi u bajkovitom resortu Les Orres. Tako je prošlog tjedna svoju premijeru doživio Fresh Mountain, prvi urbani hip hop festival na snijegu u trajanju od sedam dana.

Mnoštvo skijanja, bordanja, hip-hopa, uk afrobeats, trap, dancehall, r’n’b, sanjkanje, prefini francuski kroasani, sirevi i bageti su pojmovi kojima bismo mogli sumirati ovaj festival.

Ugodna snježna atmosfera privukla je nešto više 500 posjetitelja na ovaj intimni butik festival.

Prvi festivalski dan obilježio je nastup legendarnog britanskog UK garage dvojca DJ Lucka i MC Neata, koji su zapalili atmosferu na skoro 2000 m nadmorske visine. U svom setu kombinirali su garage hitove 90-ih, trap, grime, dancehall, hip-hop i jungle.

Drugi dan pozornica je pripala britanskom virtuozu DJ Semtexu, perjanici radija Capital Xtra, jednom od najpoznatijih urbanih britanskih radio stanica. Nakon njega nastupio je B Young, UK afrobeats senzacija iz Hackneyja, poznat po hitovima  “Jumanji”, “079 me” i “Juice”. Njih obojicu publika će imati priliku vidjeti i na ovogodišnjem izdanju Fresh Island festivala na Pagu.

Zadnji festivalski dan bio je rezerviran za mladog francuskog rapera Kalash Criminela, koji je doslovno raspametio publiku i pokazao kako je živa i kreativna današnja francuska rap scena.

Osim u odličnoj glazbi koja je žarila i palila snježnu atmosferu, posjetitelji su uživali u popratnim festivalskim aktivnostima poput natjecanja u sanjkanju, speed datingu na skijaškoj žičari, vožnjama snježnim vlakićem,  jacuzziju, bazenu i sauni, kao i nezaobilaznom snowboardingu i skijanju. Sponzori festivala Becks i Luc Belaire pobrinuli su se da nitko ne ostane žedan.

Za dnevne open air partyje na skijalištu i večernje warm up,  te after partyje bili su zaduženi britanski i francuski DJ crewovi – Faded, Shorebitch, Hip Hop Brunch London i Good Dirty Sound, uz potporu domaćih snaga iz Fresh Island Soundsystema.

Prvo izdanje festivala koje je ispratilo ovogodišnju zimu, ostat će nezaboravan doživljaj svima koji su bili dio istoga, a ono što organizatori poručuju svima koji nisu mogli prisustvovati je: ‘Vidimo se na vrhu i sljedeće godine!’

Budući da je stiglo proljeće i lagano se pripremamo za ljetnu sezonu, svakako u svoj kalendar ubacite mjesta za Fresh Island festival i osigurajte svoju ulaznicu po još uvijek povoljnim cijenama.

Sve informacije saznajte na www.fresh-island.org.